Президентът Румен Радев е провел среща с управителя на БНБ

...
Президентът Румен Радев е провел среща с управителя на БНБ
Коментари Харесай

Президентът пита шефа на БНБ как ще се облекчат кредитополучателите

Президентът Румен Радев е провел среща с шефа на Българска народна банка Димитър Радев, оповестиха от прессекретариата на президента.

Двамата са разискали настоящото положение на стопанската система и банковата система на България и новите провокации, произлизащи от обстановката с Covid-19.

Държавният глава е коментирал информацията от някои европейски страни за ограничения за облекчение на кредитополучатели, евентуално затруднени в погасяването на техните отговорности. В този миг българските жители, които ще изгубят работа и приходи, също ще чакат схващане от страна на банките в интервала на идните компликации, е показал Румен Радев.

Управителят на Българска народна банка е уведомил президента за прецизните ограничения в централната банка за отбрана на здравето на чиновниците и усъвършенстване на организацията на работа за обезпечаване осъществяването на всички сериозни за страната и стопанската система функционалности и задания, произлизащи от законовия мандат на Българска народна банка, в това число интервенциите на валутния ръб, поддържането на налично паричното обращение, гладкото действие на платежните системи и упражняването на банковия контрол.

" В резултат на обичайно прилаганата от Българска народна банка консервативна надзорна политика през днешния ден банковата ни система разполага със обилни по мярка финансови и ликвидни запаси, както и с високо доверие на клиентите, както жители, по този начин и компании. Така банките имат опция да ползват еластичност и самостоятелен метод с оглед понижаване на отрицателните резултати от наложените ограничавания, свързани с Covid-19 ", е показал Димитър Радев. Управителят на Българска народна банка е отбелязал, че рецесията ще засегне по друг метод кредитополучателите, а силата на евентуални отрицателни резултати върху тях ще зависи от изходната им финансова позиция и секторния им профил.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР