Президентът Румен Радев е напуснал пленарната зала преди новоизбраните министри

...
Президентът Румен Радев е напуснал пленарната зала преди новоизбраните министри
Коментари Харесай

Радев напусна пленарната зала преди клетвата на министрите, след това обсипа служебния кабинет със суперлативи

Президентът Румен Радев е напуснал пленарната зала преди новоизбраните министри да положат клетва. Това е казус в новата българска история, като преди началото на дебатите той остро разкритикува ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като съобщи, че са спечелили за сметка на демокрацията.
Прочетете още
След това той направи сбит коментар в коридорите на Народното събрание след излъчването на постоянно държавно управление с министър председател Николай Денков:

" Ясно е, че би трябвало да имаме постоянно държавно управление и работещ парламент, само че методът на образуване и куширане на това държавно управление е с извънредно тежки взаимни отстъпки. Те засягат надълбоко устоите на демокрацията и морала в политиката, а това значи опасности и неустановеност ".

След клетвата на постоянния кабинет президентът посрещна служебния кабинет, като го обсипа със суперлативи.

„ Въпреки лимитираните принадлежности на служебното държавно управление, вие освен се справихте с преодоляването на тежките рецесии, само че и решихте стратегически въпроси и отворихте нови благоприятни условия за възходящо развиване на страната. За тези 10 месеца показахте, че страната може да се ръководи транспарантно, почтено и отговорно “, сподели Радев.

„ Организирахте за първи път транспарантни контракти за доставки на газ. Дадохте успокоение на идващите държавни управления за години напред. " Лукойл " се записва в България и заплаща налозите си тук, а това не реализира нито едно постоянно държавно управление, сподели президентът на някогашните към този момент служебни министри.

И им благодари за извършените почтени избори, привлякохте и първия транш от проекта за възобновяване. Одобриха се всички 10 европейски стратегии. Обиколихте цялата страна, с цел да могат всички дребни и междинни предприятия да схванат, че има страна и тя ги поддържа.

Обвиниха ви в първия ден, че саботирате Организацията за икономическо сътрудничество и раз, а вие постигнахте невъобразим досега напредък. Пуснахте нови прави от автомагистралите и дадохте доста разрешителни за градеж. В последния си работен ден открихте три нови хладилни камери на " Капитан Андреево ", сподели още Радев. 

В тежките условия на рецесията пък са подкрепили най-уязвимите групи. Те отвоювали и лидерска роля на страната в района. За тези 10 месеца върху вас се стовариха всички рецесии. Бяхте извънредно единен тим с една идея - България, сподели още той. В Министерство на вътрешните работи пък почнали оздравителни процеси. А в опазването на здравето имало голям напредък - планът за незабавна здравна помощ по въздуха. България пък щяла да спести стотици милиони от отхвърли на ваксини. 

Гълъб Донев пък благодари за поддръжката на президента в работата на служебното държавно управление през тези 10 месеца. Ние започнахме своята работа в една среда, в която страната бе сложена на пауза, а рецесиите следваха една след друга. Среда, в която българските жители и бизнес се чудеха дали през зимата ще са на топло или на мрачно, сподели още Донев. И изясни, че са обезпечили най-ниските цени на газ в Европа. Показахме на вложителите, че сме сигурна страна, където техните ползи ще бъдат обезпечени, сподели още Донев. И благодари на всички държавни чиновници, които са работили с държавното управление " професионално, почтено и намерено ". Те не позволили и нито един корупционен скандал да бъде нескрито и на показ, нямаше нито един сигнал против министър за подмолни игри и практики, които са отвън закона, сподели още Донев.

След срещата с президента на „ Дондуков 2 “ в Гранитна зала на Министерския съвет ще се състои гала по последователност в изпълнителната власт. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР