Президентът Румен Радев е на официална визита в Португалия. Очаква

...
Президентът Румен Радев е на официална визита в Португалия. Очаква
Коментари Харесай

Румен Радев е на посещение в Португалия

Президентът Румен Радев е на публична аудиенция в Португалия. Очаква се измежду главните тематики на диалозите с португалския му сътрудник Марсело Ребело де Соуза да бъде войната в Украйна и следствията за европейската сигурност.

Българският президент бе посрещнат нощес с военни почести на летището в Порто. В рамките на визитата си президентът ще посети и Лисабон, където ще се срещне с министър-председателя Антониу Коща, както и с ръководителя на португалския парламент Аугусто Сантош Силва.

Радев и португалският му сътрудник ще обсъдят въпроси от дневния ред на Европейския съюз като сигурността на остарелия континент в подтекста на войната в Украйна, както и европейската вероятност за страните от Западните Балкани.

Акценти от визитата са още ускоряването и задълбочаването на икономическото съдействие сред двете страни в подтекста на пандемията от COVID-19, както и тематиката за бъдещето на България в Шенген.

Предстои президентът да се срещне и с представители на българската общественост в страната. Посещения на Европейската организация за морска сигурност, основана в Лисабон, както и на Военната академия в града, също са включени в програмата на президента. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР