Президентът Румен Радев да свика обществено обсъждане на обективната истина

...
Президентът Румен Радев да свика обществено обсъждане на обективната истина
Коментари Харесай

Помощ от Радев и Гешев срещу АЕЦ Белене ще искат експерти

Президентът Румен Радев да свика публично разискване на обективната истина за плана за АЕЦ " Белене ", а основният прокурор Иван Гешев да го проверява - този път до дъно, тъй като е корупционен, ще упорстват именити енергийни специалисти.

В петък в медийното пространство да се завъртя информация, че те са изпратили послание до Радев, с копие до премиера Бойко Борисов, ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и основния прокурор Иван Гешев, с което предизвестяват за рисковете от нуклеарния план, който съгласно тях е политически, непотребен и неосъществим. Като негови създатели са представени Георги Касчиев, някогашен началник на нуклеарния регулатор, Иван Хиновски и Георги Миков, оглавявали в разнообразни интервали НЕК, икономистът Красен Станчев от Института за пазарна стопанска система, някогашните шефове на парламентарната енергийна комисия от 1990-те години Пламен Денчев и Кирил Ерменков, ексминистърът на енергетиката Георги Стоилов,зам.-председателят на тогавашния Комитет по енергетика Станчо Андреев, както и проф. Пламен Цветанов от Института за нуклеарни проучвания и нуклеарна енергетика при Българска академия на науките и проф. Христо Василев от Техническия университет в София.

От прессекретариата на Президентството обаче обявиха пред Mediapool, че сходно писмо до президента не е било заведено в деловодството. Част от цитираните специалисти разясниха, че в действителност имат самодейност за такова послание към Румен Радев, само че наличието му към момента се разисква и изтеклият текст е единствено един от обсъжданите разновидности на писмото. Иван Хиновски обаче сподели, че написаното в него отразява мнението на експертите, въпреки че част от тях желаят на вниманието на президента да се адресират и други проблеми в енергетиката.

Преди да е станало късно

В изтеклия неизвестно по какъв начин текст, представен от уеб страницата Дневник.бг, се показва, че специалистите търсят намесата на президента Радев за прекъсването на АЕЦ " Белене " преди да е станало късно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР