Президентът Румен Радев да наложи вето на приетият миналата седмица

...
Президентът Румен Радев да наложи вето на приетият миналата седмица
Коментари Харесай

Възраждане искат вето на закон на ДПС, за да има пристанище Лукойл

Президентът Румен Радев да наложи несъгласие на признатият предходната седмица закон, препоръчан от Движение за права и свободи, с цел да не остане " Лукойл " без пристанище. За това се оповестиха от партия " Възраждане " на брифинг в Народното събрание. Според партията в закона е призната корекция, с която концесията на нефтения терминал " Росенец " се приключва и това крие редица опасности. 

Според Стоян Таслаков шефът на бюджетната комисия в Народното събрание Петър Чобанов от Движение за права и свободи е внесал в зала предлагането на " Демократична България ", което в комисия е отхвърлено и с което е признато в закона концесията на " Росенец " да бъде прекъсната.

" Друг въпрос - каква е разликата сред " Демократична България " и Движение за права и свободи, откакто следват един и същи политики и оферират едни и същи оферти. Действията по оперирането на пристанището ще бъдат поети от страната и ние считаме, че това е за да бъде прекратена работата на рафинерията и в случай че вероятно страната отнеме лиценза на единственoто ни пристанище за разтоварване на нефт, на процедура нашата рафинерия няма по какъв начин да действа, тъй като няма от къде другаде да получаваме нефт, нямаме друга инфраструктура - ние считаме, че това може би е една от задачите на евроатлантическите партии, които целят унищожаването на българската стопанска система. ", сподели Таслаков. 

По думите на депутата от партията на Костадин Костадинов с приетата поправка по предложение на Демократична България, съгласно която при нужда страната ще може да поеме действен надзор над „ Лукойл Нефтохим Бургас “, е следващ образец за синхрон сред Демократична България и Движение за права и свободи.

Спирането на концесията пък означавала ексклузивен случай и заподозряха подготовка да се " поеме контрола и да съсипе " Лукойл " и производството ".

" Друга допустима причина е да вземат някакви комисионни от концесионера, който може да предяви пред трибунал условия и искания. ", изброй Таскалов. 

Цончо Ганев се базира на мнение на транспортното министерство, съгласно което концесията трябвало да се приключи незабавно. 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов уточни, че партията са получили покана за среща от Българска социалистическа партия, само че няма да отидат на общата лидерска такава, тъй като съгласно тях нямало да има резултати. Партията е изложила цели преди Българска социалистическа партия, а левицата започвала да мисли като тях. Имало обаче и такива, по които не срещали поддръжка. 

Костадинов имал анажименти и даже при предпочитание нямало по какъв начин да отиде на срещата със социалистите, която е планувана за на следващия ден в 11 часа. 

 

                                                                                                                     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР