Президентът Реджеп Тайип Ердоган каза, че предварителните резултати от местните

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган каза, че предварителните резултати от местните
Коментари Харесай

Ердоган: Ще приемем изборните резултати

Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели, че предварителните резултати от локалните избори на 31 март демонстрираха, че ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е победител " с болшинство, с което партията пристигна на власт на 3 ноември, 2002 година ", отбелязва в. " Хюриет ".

" Ние излязохме от изборите като водеща партия с болшинство. По отношение на съюзите, ние, дружно с Партията на националистическото придвижване сме преди всичко. Ние, въпреки всичко би трябвало да признаем, че загубихме някои от общините ", сподели Ердоган в Истанбул, преди да замине за столицата Анкара, където сподели, че ще изнесе тирада на балкона на централата на своята партия.

" Ще приемем, че сме спечелили сърцата на нашите хора на местата, където сме спечелили, и не бяхме задоволително сполучливи на местата, където загубихме. По тази причина ще вземем съответното решение за нашия проект за деяние ", сподели президентът.

Той въпреки всичко не пропусна да означи, че кюрдите не са дали своят вот за терористични партии като ПКК.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването завоюва доста провинции в Централен Анадол, само че загуби контрола върху столицата Анкара.

Все отново Ердоган съумя да задържи икономическото и финансово сърце на страната - Истанбул.

Управляващите резервират контрола над 40 области от всичките 81 в страната. Опозиционните кемалисти имат 20 области. Останалите се разпределят сред кюрди, леви и самостоятелни претенденти.

Опозицията въпреки всичко може да се похвали с Анкара, Анталия и Адана. Това са основни градове в Турция./ news.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР