Президентът Реджеп Ердоган определи днес масовата стрелба, при която бяха

...
Президентът Реджеп Ердоган определи днес масовата стрелба, при която бяха
Коментари Харесай

Ердоган: Ще връщаме в ковчези нападатели, взимащи на прицел Турция

Президентът Реджеп Ердоган дефинира през днешния ден всеобщата пукотевица, при която бяха убити 50 души в две джамии в Нова Зеландия, като част от по-голяма офанзива против Турция и заплаши да изпрати назад "в ковчези " тези, които се опитат да вземат на прицел Турция, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган, който се пробва да събере поддръжка за своята Партия на справедливостта и развиването с ислямистки корени на локалните избори на 31 март, употребява нападението в Нова Зеландия като доказателство за световни антимюсюлмански настроения.

Те ни тестват от 16 500 километра разстояние, от Нова Зеландия, с послания, които насочат оттова. Това не е самостоятелен акт, това е проведено, сподели Ердоган, без да прави разяснения.

28-годишният австралиец Брентън Тарант бе упрекнат за ликвидиране в събота, откакто умъртви 50 души в две джамии в новозеландския град Крайстчърч. На предизборни манифестации в края на предходната седмица Ердоган сподели видеозапис от стрелбата, който нападателят популяризира във Facebook. Той получи укор от новозеландския външен министър, който сподели, че това би могло да изложи на заплаха новозеландски жители в чужбина.

Ердоган сподели също извадки от "манифеста ", оповестен от нападателя в интернет и отстранен по-късно от мрежата.

Той сподели, че нападателят е отправил закани против Турция и против самия президент, и че е желал да изгони турците от Северозападна Турция - европейския регион на страната. Най-големият град на Турция - Истанбул, е разграничен сред азиатска част на изток от Босфора и европейска част - на запад, отбелязва Ройтерс.

Ние сме тук от 1000 години и ще бъдем тук до края на света, в случай че е рекъл Бог, съобщи Ердоган на протест през днешния ден в памет на военната интервенция при Галиполи от 1915 година, когато османските бойци разгромяват силите на Антантата отпред с Англия, включващи австралийски и новозеландски елементи, които се пробват да завладяват полуострова като вход към Истанбул.

Няма да превърнете Истанбул в Константинопол, добави добави той, имайки поради името на града по време на Византия, преди той да бъде превзет от османските турци през 1453 година

Вашите предци пристигнаха тук и те се върнаха в ковчези, сподели Ердоган. Не се съмнявайте, че ще ви върнем назад като вашите предци, добави Ердоган.

Новозеландският външен министър Уинстън Питърс уточни след съвещание на новозеландското държавно управление, че е споделил на турския си сътрудник, че потреблението от Ердоган на видеозаписа в предизборната акция е погрешно.

Всяко нещо от подобен темперамент, което показва погрешно страната, в случай че това не беше новозеландски жител, излага на заплаха бъдещето и сигурността на новозеландския народ и нашите хора в чужбина и е изцяло непочтено, сподели Питърс.

Високопоставен турски източник от сигурността уточни, че нападателят Тарант е влезнал в Турция два пъти през 2016 година - за една седмица през март и за повече от месец през септември. Турските управляващи са почнали да ревизират всичко - от хотелските регистрации до записи на камери, с цел да се опитат да открият повода за неговите визити, сподели източникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР