Президентът Радев и унгарският премиер Виктор Орбан обсъдиха необходимостта от

...
Президентът Радев и унгарският премиер Виктор Орбан обсъдиха необходимостта от
Коментари Харесай

Радев и Орбан съгласни за нуждата от екшън план срещу миграционна вълна

Президентът Радев и унгарският министър председател Виктор Орбан разискаха нуждата от промяна в миграционната политика на Европейски Съюз , оповестиха от администрацията на президента.

Двамата бяха безапелационни, че Европейският съюз към момента няма спешен проект, който да бъде прибавен при неочакван миграционен напън по външните европейски граници и това да се промени.
 7 мигранти се удавиха до о. Лесбос
7 мигранти се удавиха до о. Лесбос

Лодката с мигрантите претърпяла случай

Партньорството сред България и Унгария е построено върху дълбоки исторически, културни и духовни връзки и е без значение от политическите промени, в която и да е от двете страни. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и унгарския министър председател Виктор Орбан . Двамата организираха среща в Будапеща в границите на формалната аудиенция на българския президент Румен Радев в Унгария.

По време на срещата Радев оцени високо политиката на унгарското държавно управление за обществени и данъчни облекчения за младите фамилии .

Обсъдено беше и двустранното съдействие в областта на енергетиката , методите в двете страни за енергийна диверсификация и по-голяма сигурност в доставките на енергийни запаси.
 Радев: Една дребна България са построили сънародниците ни в Унгария
Радев: Една дребна България са построили сънародниците ни в Унгария

Запазват родния дух и просвета и издигат престижа на България

Румен Радев беседва и с ръководителя на Народното събрание Ласло Кьовер на втория ден от своята аудиенция. Двамата акцентираха положителното съдействие сред двата Народното събрание, което разкрива удобни вероятности за следващо задълбочаване на другарските връзки сред България и Унгария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР