Президентът поздрави българите с Деня на будителите.Според него разговорът за

...
Президентът поздрави българите с Деня на будителите.Според него разговорът за
Коментари Харесай

Според Радев протестиращите са будителите тази година, според Борисов - епидемията

 Президентът поздрави българите с Деня на будителите.

Според него диалогът за будителите постоянно е диалог за историята.

" Но тази година българското общество излезе от унинието. Хиляди българи издигнаха своя глас с претенции за по-справедлив живот и всеки свободен жител беше будител! Всеки от непримиримите, който със светлината на телефона си се вля в морето от светлини тук, на площада в София и в доста други градове в цялата страна, беше будител. Всеки съотечественик зад граница, който сподели, че българите на всички места по света са единни в настояването си за съвременна и европейска България, беше будител. Всеки сатирик, който със слово и карикатури разобличаваше демагогията и корупцията, беше будител. Всеки публицист, който се осмели да търси и изнася истината, беше будител. Медицинските сестри и майките на децата с увреждания, които отстояваха своите обществени права, будеха публичната съвест ", показва той.

" В тези сложни времена всички: лекари, учители или елементарни хора, подали солидарна ръка на нуждаещите се, всички, които одобриха тестването с достолепие и мисъл за другия, са образец за нас. Затова тази година, повече от всеки път, хиляди хора извършиха със смисъл празника на будителите. От нашето събуждане зависи по какъв начин ще наподобява България на следващия ден ", отбелязва още в поздрава си президентът.

Премиерът честити Деня на националните будители с пост в обществената мрежа Фейсбук.

" В Деня на националните будители – благодарност към всички български просветители, духовници и герои. Будителите не са единствено хора от предишното. Има ги и през днешния ден, те са тук измежду нас. Всеки един човек във времена на рецесия и зараза може да е будител. Това най-добре го демонстрират българските лекари и учители “, написа той.

" Със своята отдаденост и всеотдайност в тази тежка и необикновена обстановка, те заслужават реверанс и признателност. Хората на изкуството не престават да творят. Да вършат живота ни пълностоен. Българският бизнес е все по-иновативен и бързо се приспособява, колкото и мъчно да е ситуацията. В този тежък интервал приканвам всеки един да бъде на първо място виновен, да бъде будител пред себе си и обществото. Само с общи старания може да създадем по този начин, че след време идните генерации да се гордеят с нас, по този начин както ние се гордеем с нашите прародители. Винаги има решения, постоянно има излаз! Историята не помни тези, които не са могли да ги намерят. Историята помни достойните и тези, които не отстъпват пред провокациите. Нашите будители са тъкмо такива! ", написа още министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР