Президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) отговори на появилите се информации,

...
Президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) отговори на появилите се информации,
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал за бъда издигнат за президент

Президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) отговори на появилите се информации, че той е едно от обсъжданите имена за кандидат-президент на ГЕРБ-СДС.

Ето позицията на Стоянов:

" Уважаеми госпожи и господа,

От през вчерашния ден в медиите и обществените мрежи се изричат отзиви за и срещу възможната ми кандидатура за президент – спор, за който не съм давал никакъв мотив.

Искам да е ясно: нито аз съм се предложил, нито някой ми е предложил публично да бъда повдигнат за президент.

Моята възможна кандидатура би имала смисъл, единствено в случай че сплоти всички десномислещи и проевропейски настроени гласоподаватели в България. Но, за жалост, те са съдбовно разграничени. Този факт обезсмисля всевъзможни диалози за моето присъединяване в президентските избори.

Винаги съм взел участие в почтени и открити политически надпревари. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна обществена акция, същинска битка за концепциите на демокрацията. Така, почтено и намерено, завоювах гласовете на 2 502 517 български жители. Това е моят метод.
Благодаря на хората, с които бяхме дружно през последните 30 години и които до последно упорстваха да ме поддържат с имената и престижа си в кандидат-президентската акция.
Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и задължения на страната ни, както и напъните за обединено и проспериращо общество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР