Президентът отправи ясно послание към партиите.Търсенето на всевъзможни причини за

...
Президентът отправи ясно послание към партиите.Търсенето на всевъзможни причини за
Коментари Харесай

Радев: Партиите да не се страхуват да управляват през зимата

Президентът насочи ясно обръщение към партиите.

Търсенето на всевъзможни аргументи за отвод от обединенията издава страха на партиите да поемат ръководството през зимата. Затова да ги успокоя, че не е чак толкоз ужасно, тъй като служебното държавно управление е построило постоянна основа, на база на която идващото държавно управление би могло да изведе страната през зимата без съществени усложнения. "

Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг в Малта, където е на публично посещаване. 

" Сега не е време за безволие, не е време за тяснопартийни сметки. България има потребност от парламент. Върху него се крепи нашият парламентарен модел на ръководство. Сега е време да се поеме отговорност и за политическа храброст. "

Той похвали служебния си кабинет и съобщи, че поради министрите му е пуснат интерконекторът с Гърция. По думите му цените на газа и горивата също се намалили поради работата на кабинета.

Президентът разгласи още, че ще даде на парламентарно показаните партии всички условия по Конституция, тъй че да имат задоволително време за образуване на държавно управление. Той коментира, че и тези избори не са пречупили наклонността за отчуждаване от партиите и властта, както и че те не са дали опция на нито една партия да ръководи сама, написа

" Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя напълно с техните визии. Изключително значимо е те да намерят общия език. Ще дава всички условия по конституция, тъй че да има задоволително време за разговор, за търсене на консенсус и да се образува управническо болшинство. "

Радев добави, че идната седмица ще разгласи датата на първото съвещание на 48-НС.

По думите му хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения и ползи, тъй като България има потребност от работещ парламент и стабилно държавно управление.

Държавният глава съобщи, че в Европейски Съюз не следва да има двойни стандарти, както и че е извънредно време България да влезе в Шенген. Той сподели още, че " в тези тежки дни имаме потребност от обединена Европа. Обединена Европа не може да остане безразлична към войната на Русия против Украйна ".

Президентът не разяснява вчерашния митинг против него. Той бе проведен поради отхвърли му да се причисли към декларацията на президентите за Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР