Президентът не предвижда отлагане на предстоящите в страната. Това се

...
Президентът не предвижда отлагане на предстоящите в страната. Това се
Коментари Харесай

Президентът не предвижда отлагане на предстоящите избори

Президентът не планува отсрочване на идните в страната. Това се показва в отговор до btv от прессеркретариата на президентството.
Позицията идва в отговор на изказано по-рано денем съмнение, че в случай че епидемиологичната конюнктура остане влошена, изборите могат да се отсрочат с до 2 месеца, до края на май, само че това е в пълномощията на президента. Каза го още веднъж пред btv представителят на ЦИК.

 Румен Радев: Кабинетът се пробва да внуши, че болните са отговорни за коронакризата Румен Радев: Кабинетът се пробва да внуши, че болните са отговорни за коронакризата
Новите ограничения са пожарни и закъснели, като комплекс, кабинетът се пробва да внуши, че болните са отговорни. Българите умират от неприятен станда...
От президентството трансферират топката към изпълнлителната власт , като акцентират: Държавният глава " чака виновните институции да основат всички нужни усовия за транспарантен, почтен и безвреден за здравето на хората избирателен развой. "
Така за момента излиза наяве, че у нас ще се проведат постоянни парламентарни избори през март 2021г.
Пръв за опцията в изключително състояние да бъдат отсрочени избори заприказва някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров , който направи уточнението, че има разлика сред изключително състояние и изключителна епидемиологична конюнктура: " При изключително състояние, автоматизирано се продължава мандата на настоящия парламент. Не се организират парламентарни избори в положение на изключително състояние или в положение на война, опазил ни Господ. "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР