Президентът не е започнал атаката срещу управляващото мнозинство. Той просто

...
Президентът не е започнал атаката срещу управляващото мнозинство. Той просто
Коментари Харесай

Слави Василев: Служебният кабинет договори „Лукойл” да плаща данъците си у нас в замяна на концесията на „Росенец”

Президентът не е почнал офанзивата против ръководещото болшинство. Той просто изрази мнение и позиция. Това съобщи в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS Слави Василев във връзка напрежението сред двете институции.

" Служебният кабинет съумя да върне „ Лукойл " в България от Швейцария, с цел да си заплащат налозите у нас. Тогава ангажимента беше, че няма да се пипа концесията на пристанище " Росенец ", сподели още Слави Василев.

" Резултатът от концесията в „ Росенец " няма да бъде усилване на контрола на българската страна върху нефтопродукти, влизащи в страната, а ще бъде съсипване на българска рафинерия ", счита Василев.

По думите му, в тази ситуация с рафинерията, стратегическият ни интерес е пристанището да остане под контрола на съветската компания, с цел да може тя да продължи да действа.

„ Дневният ред на тази коалиция не се " плете " в София, а в Брюксел и Вашингтон ", уточни Василев.

Според него с изявлението на Радев, че „ Украйна сама упорства да води тази война ", президентът „ не е минал границата ". " Стратегическият интерес на България и на Европа е Путин да не загуби тази война. Русия е нуклеарно въоръжена страна, където той ръководи 20 години ", сподели той.

" Президентът Радев счита, че този дневен ред би трябвало да се " кове " в София, по отношение на ползите на българския народ и българската страна ", счита политологът.

„ ПП-ДБ се оказаха едни шарлатани, които изгряха на небосклона на политическото небе като антитезата на Борисов, а направиха държавно управление с него ", съобщи още той. И добави: " Всичките тези положителни процедура на " кабинета Борисов " се възстановяват малко по малко ", визирайки инхаус процедурите, които заобикалят Закона за публичните поръчки.

По думите му реакторите на АЕЦ Белене не би трябвало да бъдат продавани на Украйна и предложи " да възродим " плана Белене ", с цел да се сертифицира наличното съоръжение ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР