Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол обеща да разшири несмъртоносната

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол обеща да разшири несмъртоносната
Коментари Харесай

Олена Зеленска в Южна Корея: Юн Сук-йол обеща да разшири несмъртоносната помощ за Украйна

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол даде обещание да разшири несмъртоносната помощ, която страната му дава на Киев. Обещанието бе обещано по време на негова среща с украинската първа дама Олена Зеленска, провела се по-рано през днешния ден в Сеул, съобщи Асошиейтед прес.

Олена Зеленска е в Южна Корея в качеството си на специфичен делегат на украинския президент Володимир Зеленски. На срещата си с Юн Зеленска е поискала от Южна Корея да разшири поддръжката за Украйна с несмъртоносни военни консумативи , в това число съоръжение за разкриване и унищожаване на мини, както и коли за спешна помощ, заяви канцеларията на президента. Южнокорейският президент дал отговор, че държавното управление му ще се координира тясно с НАТО и с други интернационалните сътрудници, с цел да даде " дейна поддръжка на украинския народ ", заяви негов представител.

Юн също по този начин е осъдил съветската инвазия в Украйна и е декларирал, че " ужасяващата загуба на почтени животи, изключително на дами и деца, е неприемлива в каквито и да било условия " , уточни още неговата канцелария.

Говорителят на южнокорейския президент посочи, че Олена Зеленска не е поискала от Южна Корея да даде оръжия на Украйна по време на диалога си с Юн.

Южна Корея, която е все по-голям експортьор на оръжия, с добре снабдени, подкрепяни от Съединени американски щати въоръжени сили, дава филантропична помощ и друга поддръжка на Украйна, показва АП. Тя също по този начин се причисли към икономическите наказания, които интернационалната общественост наложи на Москва.

Южна Корея обаче отхвърля да даде оръжия непосредствено на Украйна, като се базира на отдавнашна своя политика да не доставя оръжия на страни, които интензивно вземат участие в спор . По време на свое посещаване в Южна Корея през януари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани страната да даде директна военна поддръжка на Украйна, като съобщи, че Киев незабавно се нуждае от оръжия.

След началото на съветската инвазия в Украйна Южна Корея подписа покупко-продажби на стойност милиарди долари за даване на танкове, гаубици, изтребители и други оръжейни системи на Полша. Миналия ноември американски чиновник съобщи, че Съединени американски щати са се съгласили да закупят 100 000 артилерийски снаряда от южнокорейски производители, които да дават на Украйна, макар че южнокорейски публични представители настояват, че боеприпасите са предопределени за попълване на изчерпаните американски ресурси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР