Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин поиска да бъде

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин поиска да бъде
Коментари Харесай

Южна Корея заплаши с ответен удар, свика спешно Съвета за сигурност

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин изиска да бъде свикано в четвъртък незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност поради заканите от страна на КНДР.

„ Срещата, в която ще вземат присъединяване министрите на защитата и съветниците на президента по сигурността, ще се състои през втората половина на деня”, означиха от президентската пресслужба в малко известие.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи нови строги наказания на Северна Корея

Линдзи Греъм: Да се унищожи самата Северна Корея

По време на незабавното съвещание ще бъдат разисквани вероятните превантивни ограничения против северната съседка на Република Корея, както и противодействието на нейните ракетни тествания.

„ Ако Северът пренебрегне нашите предизвестия и продължи с провокациите си, той ще се сблъска с решителния и мощен ответе удар от съдружниците ни”, означи в това време ръководителят на Комитета по началник-щабовете на републиката.

Говорител на генералния щаб дефинира заканите на Пхенян да удари американската територия Гуам като предизвикателство към Южна Корея и съюза сред Вашингтон и Сеул.

Междувременно Северна Корея разгласи, че ще е подготвена с проект за нанасяне на ракетни удари по Гуам доникъде на този месец. Планът ще бъде показана на държавния началник Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи.

В известието се цитира военачалник Ким Рак-кьом, командващ стратегическите сили на севернокорейската войска.

Той се закани, че севернокорейските ракети със междинен обхват „ Хвасон-12” ще прелетят над Япония, ще изминат общо 3356,7 км до американския остров.

Генерал Ким назова президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп „ луд”, с който „ естествен разговор не е възможен” и „ схваща единствено от сила”.

Япония пък разгласи, че ще прехване ракетите, които Северна Корея вероятно ще изстреля против Гуам. Това съобщи през днешния ден министърът на защитата Ицунори Онодера.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разяснява, че американците би трябвало да „ спят умерено през нощта”, като равнището на опасност от нуклеарна офанзива не се е трансформирало. Той уточни, че разговорът с Русия и Китай за разрешаване на казуса с КНДР продължава, ден откакто президентът на Доналд Тръмп заплаши Северна Корея с „ огън и ярост”.

President Trump vows America will respond to North Korean threats with "fire & fury " in a warning to the rogue nation pic.twitter.com/UaE2rPkZ6f
— FOX & friends (@foxandfriends) August 9, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР