Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин отправи покана към

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин отправи покана към
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея покани севернокорейските спортисти на Олимпиада в Пьонгчан

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин насочи покана към севернокорейските спортисти да се включат в Зимните олимпийски игри през 2018 година, които ще се проведат в Пьонгчан. Според него присъединяване на спортистите има огромен късмет да понижи напрежението на Корейския полуостров, съобщи организация " Йонап ".
" Ако Северът и Югът съумеят да се обединят в сходно време, това ще се трансформира във превъзходна опция да покажем на света, че спорът може да утихне ", сподели Мун Дже Ин по време на особено мероприятие в Ню Йорк, осведоми БГНЕС.
Мун даде обещание още, че ще се бори и ще постави всички старания, с цел да подсигурява, че спортистите на КНДР ще получат еднакъв късмет да вземат участие в игрите.
" Заедно с Международния олимпийски комитет (МОК) ще се опитваме до последната минута, бъдете търпеливи. Пътят, който Южна Корея ще би трябвало да измине няма да е лек ", добави президентът.
По-рано ръководителят на МОК Томас Бах също показа, че организацията има намерение да даде опция на спортистите от КНДР в Зимните олимпийски игри и по-специално да " им даде помощ при прекосяването на квалификационни надпревари. "
Зимната Олимпиада в Пьонгчанг ще се организира сред 9 и 25 февруари идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР