Президентът на волейболния Левски Владимир Николов коментира, че Андреа Буратини

...
Президентът на волейболния Левски Владимир Николов коментира, че Андреа Буратини
Коментари Харесай

Владо Николов: Имаме най-добрата школа, защо да нямаме и най-добрия специалист?

Президентът на волейболния Левски Владимир Николов разяснява, че Андреа Буратини е един от най-хубавите експерти в Италия, що се отнася до работата с подрастващи.

" Ние желаеме да използваме опита, който той е натрупал, с цел да помогне на нашите деца, с цел да станем конкурентноспособни на международните сили във волейбола ", съобщи Николов в изявление за NOVA във връзка привличането на Буратини в детско-юношеската школа на клуба.

" Говорихме с моите сътрудници в Левски Давид и Атанас за това, че желаеме да имаме най-хубавата школа. Постигнахме го (да имаме най-хубавата школа) за предходната година и по-късно се заговорихме, че като имаме напълно скоро, уповавам се в края на идната година и най-хубавата зала, освен в България, само че и в тази част на Европа, за какво пък да нямаме и най-хубавия експерт, който можем да си позволим за нашите деца. Започнахме да мислим в тази посока и по този начин стигнахме до този логически избор ", разяснява още Владо Николов.
 Андреа Буратини организира първа подготовка на ВК Левски @@@

- Как се стигна до привличането му? Кой направи контакта?
- С Андреа се познаваме от 10 години. Преди да пристигна Пино Лорицио в Левски, отново се бях свързал с него, само че тогава той си имаше фамилни задължения и му се беше родила щерка, и искаше да остане в Италия. Но в този момент нямаше такива обструкции и всичко е наред.

- Пино Лорицио си потегли с Купа на България от Левски. Италианските треньори се оправят добре в клуба, какво да чакаме в този момент от Андреа Буратини?
- Надявам се! Тази година тимовете ни без наставничеството на Андреа завоюваха три медала, една купа, един сребърен и един бронзов орден. За идната година се надявам да се представим по-добре.
 Андреа Буратини организира първа подготовка на ВК Левски @@@

- Какво може да донесе той повече в детско-юношеския спорт у нас?
- Не е загадка, че преди 30 години доста известни български треньори учеха италианците на волейбол. Очевидно е, че нашите треньори тогава добре са ги научили, тъй като в този момент италианските тимове се показват по-добре от нашите в съвсем всички юношески гарнитури. Андреа е един от най-хубавите експерти в Италия, що се отнася до работата с подрастващи и ние желаеме да използваме опита, който той е натрупал, с цел да помогне на нашите деца, с цел да станем конкурентноспособни на международните сили във волейбола.

- С оглед престоя му в Тренто, може ли да чакаме под негово управление у нас да излязат играчи като Джианели, Ланца и така нататък?
- Това са нашите хрумвания и нашите упоритости. Искаме да дадем допустимо най-хубавото за развиването на нашите деца. Това се отнася за материална база, зала и условия, само че също по този начин и знанията на треньор. Андреа идва като добавка към треньорите, които имаме. Не сме уволнили никого. Идеята е, че в случай че един ден той си тръгне, ще е оставил най-малко част от знанието си в България.
 Андреа Буратини организира първа подготовка на ВК Левски @@@

- Ще се включва ли и в работата с мъжкия тим, ще има ли замяна на препоръки?
- Разбира се, по този начин или другояче от 14 в мъжкия тим 6 са юноши. Тези деца са посочили, че имат качества - физически и механически, и предпочитание да се развиват. И с доста работа ние чакаме да са подготвени да играят в най-скоро време.

- Какъв човек е Андреа Буратини?
- Изключително деятелен, способен и предан на работата.
 Андреа Буратини организира първа подготовка на ВК Левски @@@

- Познантството ви е от престоя ви в Тренто?
- От тогава, когато бях в Тренто, той тренираше юношите на тима. Идвал е повече от веднъж в залата и сме се виждали. Там се запознахме.

- Идеята е в края на сезона да се направи стъпка напред с него в ВК Левски?
- Тази година имахме много национални състезатели, в случай че след края на сезона имаме още два повече, затова сме свършили добра работа. Аз му искам шанс, триумфът той ще си го създаде. СНИМКИ: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от първата подготовка на АНДРЕА БУРАТИНИ - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР