Президентът на Венецуела Николас Мадуро помилва стотина опозиционери, в това

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро помилва стотина опозиционери, в това
Коментари Харесай

Президентът на Венецуела помилва над 100 опозиционери

Президентът на Венецуела Николас Мадуро помилва стотина опозиционери, включително депутати и сътрудници на ръководителя на Народното събрание Хуан Гуайдо.

Това заяви на конференция министърът на връзките и информацията Хорхе Родригес и добави, че задачата на помилването е реализиране на национално помиряване, съобщи Франс прес.

" Целта на държавното управление е да задълбочи процеса по национално помиряване за национално единение, с цел да може политическите проблеми да бъдат решени с мирни средства и посредством избори ", сподели Родригес, представен от Асошиейтед прес.

Съобщението бе направено дни откакто управляващите освободиха депутата Хуан Рекесенс, който бе вкаран в пандиза за две години по обвиняване, че е взел присъединяване в несполучлив опит за нахлуване против президента Мадуро с два дрона, които експлодираха по време на военна гала навън.

В листата, съдържащ 110 имена, е Роберто Мареро, дясна ръка и началник на кабинета на Гуайдо, който бе задържан за тероризъм и вкаран в пандиза през март 2019 година, два месеца откакто Гуайдо се разгласи за краткотраен президент на Венецуела.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР