Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви в интервю за американската

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви в интервю за американската
Коментари Харесай

Мадуро: Тръмп ръководи правителство на Ку-Клукс-Клан и иска петрола ни

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разгласи в изявление за американската ABC News, че Съединени американски щати желае петрола на Венецуела, като с цел да " оправдаят " военна интервенция, са изфабрикували рецесия в страната.
" Съединени американски щати желаят нефт от Венецуела и са подготвени да водят война за него ", акцентира Мадуро и добави, че американският президент Доналд Тръмп е заобиколен от " неприятни " хора.
" Екстремисткото държавно управление на Ку-Клукс-Клан , което Доналд Тръмп управлява, желае война за петрола и освен това от просто нефт ", посочи той и се извини на американския народ, че в началото го е обвинил, че се стреми към война.
Венецуелският президент упрекна опозиционния водач Хуан Гуайдо и Вашингтон, че заплашват Каракас с война, изтъквайки, че всички разновидности са отворени, когато става дума за рецесията в южноамериканската страна.
Напрежението във Венецуела нараства, откакто Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент и беше приет за подобен от Съединени американски щати и редица други страни.
По-рано външният министър на Венецуела Хорхе Ареаза прикани Гуайдо да договаря с държавното управление, с цел да откри спокойно решение на обстановката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР