Президентът на Украйна Володимир Зеленски заявява, че в контекста на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заявява, че в контекста на
Коментари Харесай

Зеленски: Забравете за думите денацификация и демилитаризация

Президентът на Украйна Володимир Зеленски декларира, че в подтекста на гаранциите за сигурност, подписването на уместно съглашение, никой няма да приказва за каквато и да е денацификация и демилитаризация, измислени от Русия, цитира думите му УНИАН.

" Забравете думите " денацификация " и " демилитаризация " , даже няма да приказваме за това. Денацификация звучи обидно, можем да използваме тази фраза във вашата посока (към руснаците). Както сподели Буча, бяхме прави. Това не е въпрос за нас. Задайте на себе си този въпрос пред огледалото ", акцентира Зеленски, обръщайки се към руснаците.

Според него страната не е приела предлагането на Русия за демилитаризиране на Украйна. Той акцентира, че Украйна има вяра, че армията би трябвало да бъде такава, каквато има страната, която е в положение да отбрани страната.

Президентът означи, че Украйна схваща, че даже и най-мощно съглашение за гаранции за сигурност не може да подсигурява, че Русия няма да нападне след две годин и.

" Разбираме, че даже да подпишем мощно съглашение, разбираме, че Русия може да се върне след две години ", добави Зеленски.

По отношение на гаранциите за сигурност за Украйна текат дейни съвещания с евентуални поръчители. Официално трите страни от НАТО към този момент се споразумяха да дават гаранции във формат, препоръчан от Украйна. Това са Турция, Германия и Италия.
 Възможно е Путин да се срещне със Зеленски, когато бъде квалифициран съответен документ
Възможно е Путин да се срещне със Зеленски, когато бъде квалифициран съответен документ

Песков се надява на договарянията да се стигне до подписването на подобен

Междувременно ТАСС заяви, че Москва не отхвърля опцията за среща сред съветския президент Владимир Путин и украинския водач Володимир Зеленски, само че тя може да се състои единствено след координиране на текста на документа като част от договарянията сред делегациите на двете страни.

Преди два дни на въпрос има ли гаранция, че този документ ще бъде изпълнен, поради 7-годишния опит с Минските съглашения,: " Имаме този опит, помним го, помним доста добре, и действаме уместно. "

Той подчертал: " Убеден съм, че задачите на военната ни интервенция ще бъдат реализирани в цялостен размер. Надявам се, че в следствие от тези напрегнати старания, които се подхващат във връзка с руско-украинските договаряния, също ще стигнем до сключване на някакъв документ и това ще стане значима крачка по пътя към нормализиране на ситуацията . "

На 29 март в се очерта опция за реализиране на договореност и станаха ясни, само че последващия и разкритията за убийства на цивилни хвърлиха подозрения върху опцията за скорошниа договореност.
 Украйна: Мирен контракт единствено след цялостно евакуиране на Русия
Украйна: Мирен контракт единствено след цялостно евакуиране на Русия

За Донбас въобще не било разговаряно

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР