Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че разбира, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че разбира, че
Коментари Харесай

Зеленски: Невъзможно е Украйна да се присъедини към НАТО, докато войната с Русия продължава

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че схваща, че би било невероятно страната му да се причисли към НАТО, до момента в който Русия води война против нея, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че Зеленски упорства за участие на Украйна във военния алианс, само че страните от организацията са разграничени по въпроса какъв брой бързо би трябвало да стане това. Западните държавни управления са внимателни във връзка с всевъзможни ходове, които биха могли да доведат НАТО по-близо до война с Русия.

Зеленски съобщи на взаимен брифинг в Киев с президента на Естония Алар Карис, че присъединението на Украйна към алианса към момента е най-хубавият метод да се подсигурява нейната сигурност.

" Ние обаче сме съответни хора и разбираме, че не трябва да вкарваме която и да било страна от НАТО във война ", разясни украинският президент.

" И по тази причина разбираме, че няма да станем членове на НАТО до момента в който войната продължава. Не тъй като не го желаем, а тъй като е невероятно ", добави Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР