Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му се

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му се
Коментари Харесай

Зеленски: Нуждаем се от повече време, за да започнем контраофанзива

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че страната му се нуждае от повече време, с цел да стартира дълго чаканата контраатака против съветските сили, до момента в който военните чакат доставката на обещаната помощ, съобщи Би Би Си.

Очакваната офанзива може да бъде решаваща във войната, преначертавайки фронтовите линии, които от месеци остават непроменени. Това ще бъде и решителен тест за Украйна, която желае да потвърди, че оръжията и оборудването, които е получила от Запада, могат да доведат до обилни победи на бойното поле.

Говорейки в щаба си в Киев, президентът Зеленски разказа бойните бригади, някои от които са подготвени от страни от НАТО, като „ подготвени “, само че сподели, че армията към момента се нуждае от „ някои неща “, в това число бронирани машини, които „ идват на партиди “.

„ С това, което към този момент имаме,можем да продължим напред и, съгласно мен, да успеем “, сподели той. „ Но бихме изгубили доста човешки животи. Мисля, че това е недопустимо. Така че би трябвало да изчакаме. Все отново имаме потребност от още малко време. “

Кога и къде ще се случи украинската контраатака е загадка. Междувременно съветските сили са укрепили защитата си по фронтовата линия, която се простира на 900 благи (1450 км) от източните райони на Луганск и Донецк, до Запорожие и Херсон на юг.

Украинските управляващи се пробваха да понижат упованията за пробив. По-рано този месец почитан държавен чиновник, поискал да остане неизвестен, сподели, че водачите на страната „ схващат, че (те) би трябвало да съумеят “, само че че нападението не би трябвало да се преглежда като „ сребърен патрон “ във война, която в този момент е в 15-ия си месец.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР