Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че смъртта на Евгений

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че смъртта на Евгений
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли преговори за мир с Путин и припомни историята на Пригожин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че гибелта на Евгений Пригожин, чийто аероплан се разруши два месеца след протеста против Москва, демонстрира какво се случва, когато хората подписват покупко-продажби с Владимир Путин.

Докато контраофанзивата на Украйна навлиза в четвърти месец, като досега има единствено скромни триумфи, Зеленски съобщи пред CNN, че отхвърля догатките, че е време да се договаря за мир с Кремъл.

" Когато искаш да постигнеш компромис или да водиш разговор с някого, не можеш да го направиш с измамник ", безапелационен е украинският водач.

По думите му, когато Путин е схванал, че огромна част от обществото поддържа Пригожин, " той го е умъртвил. Но преди да го убие, той му даде обещания като територията на Беларус, увеждането на въпросите за Африка и бизнеса, и доста други разнообразни неща ".

Драматичната гибел на водача на " Вагнер ", последвала еднодневното въстание, което заплаши властта на съветския президент, е предизвестие, което би трябвало да се чуе, счита Зеленски.

Докато Съединени американски щати и други основни украински съдружници не престават да доставят оръжия на Киев и акцентират, че изискванията за реализиране на " обективен и дълготраен " мир към момента не са налице, няколко международни водачи, като бразилския Лула да Силва, сложиха Украйна пред задължението да постави завършек на войната.

Като доказателство за позицията си Зеленски обаче цитира други страни, нападнати от съветски бойци, които не престават да бъдат отчасти окупирани от тях.

" Видяхте ли някакъв компромис от страна на Путин по други въпроси? С Грузия? С Молдова? " попита риторично той.

Украйна е постигнала постепенни триумфи в южната част на страната на фона на яростни боеве с съветските войски, сочат разкази от фронтовата линия, представени от CNN.

Видеоклипове с геолокация от петък демонстрираха пустота от дупки от снаряди, изоставени окопи и разрушена военна техника в региона сред Роботин, Вербове и Новопрокопивка – триъгълник от села, който е основен за украинците, с цел да се приближат до Токмак, значим център за съветската защита.

" Резултатът, от който се нуждаем, e да получим нашата земя ", безапелационен е Зеленски. " И също по този начин не става въпрос за земята, а за хората, тъй като замразената война не е мир ", добавя водачът.

" Путин – той желае да вземе цялата ни страна, да унищожи всички наши фамилии, къщи. Той схваща, че Украйна в никакъв случай няма да се върне обратно, да си отиде от своята земя. Ние в никакъв случай няма да го създадем. Ето за какво той ще би трябвало първо да ни убие ", добави той.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР