Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че след масовите убийства

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че след масовите убийства
Коментари Харесай

Зеленски: Мирните преговори с Русия ще бъдат много по-трудни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че след всеобщите убийства на цивилни в Буча и други градове, мирните договаряния с Русия ще бъдат доста по-трудни.

Според него Москва съзнателно бави преговорния развой, а също по този начин се пробва посредством агитация да прикрие военните си закононарушения. Зеленски съобщи, че Киев ще постави всички старания за провеждането на без значение следствие, което да потвърди, че съветската войска е направила военни закононарушения в окупираните до преди дни градове в региона на Киев.

Според него занапред ще излиза наяве за още стотици убити цивилни както в Буча, по този начин и в други украински градове. Над 400 тела бяха открити в Буча, след изтеглянето на съветските сили. Хората са били в цивилно облекло, а част от тях - със завързани ръце. Русия отхвърля обвиняванията и неколкократно съобщи, че фрагментите от Буча са фалшифицирани.

На този декор кметът на Киев Виталий Кличко прикани жителите на града, които са го напуснали, да изчакат най-малко още 10 дни преди да се върнат, поради заплаха от въздушни офанзиви.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР