Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че предстоящият зимен сезон

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че предстоящият зимен сезон
Коментари Харесай

Зеленски: Тази зима ще е „най-трудната в историята на Украйна“

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че идният зимен сезон ще бъде „ най-трудният “ в историята на страната като самостоятелна страна, като добави, че Киев няма да продава газ и въглища в интернационален проект, с цел да резервира ресурсите за своите жители, написа американското издание The Hill .
 
В рамките на виртуално послание към нацията Зеленски увери, че той и другите държавни чиновници приготвят проекти за зимния сезон.
 
„ В актуалната обстановка, дължаща се на експанзията на Русия, това в действителност ще бъде най-трудната зима от всички години на самостоятелност “, сподели той в преведеното послание. „ Но! Всичко е наред. Трябва да преминем през това, с цел да усетят хората естествената работа на страната “.
 
Той добави, че формалните лица, в това число министър председателят Денис Шмигал, също са разискали „ въпроси за закупуване на задоволително количество газ за отоплителния сезон, струпване на въглища и произвеждане на електрическа енергия “, като по-късно означи, че страната няма да продава ресурсите в чужбина.
 
„ Цялото вътрешно произвеждане ще бъде ориентирано към вътрешните потребности на нашите жители “, сподели Зеленски.
 
Той добави, че Украйна изследва способи за увеличение на опциите за експорт на електрическа енергия.
 
„ И след историческото присъединение на страната ни към единната енергийна мрежа на Европа, подобен експорт освен ни разрешава да увеличим валутните си доходи, само че и директно въздейства върху стабилизирането на енергийната обстановка в прилежащите страни, които понижават потреблението на съветска сила “, изясни президентът.
 
Той означи също, че всички топлоелектрически централи, както и комбинирани топлоелектрически централи и котелни, които са били разрушени от съветските удари, ще бъдат ремонтирани посредством Министерството на енергетиката на Украйна.
 
Президентът акцентира, че държавното управление ще се опита да подсигурява, че сметките за газ и електричество няма да се трансформират през отоплителния сезон.
 
„ Хората към този момент са изправени пред задоволително компликации поради войната “, добави той.
 
В обръщението Зеленски приказва и съветската инвазия в Украйна, като означи „ безусловно героичната защита “ на Донбас.
 
Макар че изглеждаше, че украинските войски може да са принудени да се отдръпват от района, Зеленски сподели на украинците, че защитата към момента е мощна.
 
„ Усеща се, безусловно се усеща, че окупаторите не имаха вяра, че съпротивата на нашите военни ще бъде толкоз мощна, а в този момент се пробват да привлекат спомагателни запаси в посока Донбас “, съобщи той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР