Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява да отстрани от поста

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява да отстрани от поста
Коментари Харесай

Зеленски уволнява шефа на Службата за сигурност на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски има намерение да в профил от поста ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Иван Баканов. Това оповестява в. " Политико ", базирайки се на четирима чиновници, близки до президента, и на посланик от западна страна, съветвал Киев по отношение на промените, нужни за модернициране на СБУ.

Причината за уволнението е непрофесионализмът на Баканов и фактът, че н якои високопоставени чиновници от неговата работа са напуснали постовете си след началото на войната.

Източниците на изданието настояват, че Зеленски възнамерява да размени дългогодишния си другар и някогашен шеф на кабинета с човек, който е по-добре осведомен с работата на службата.

Осигуряването на равномерен преход при промяната обаче може да е мъчно, защото войната продължава. Близък до украинския президент твърди, че той се тревожи от вероятността да уволни някого от най-близкото си обграждане.

В момента огромна част от ежедневните интервенции на СБУ се правят от кабинета на президента и от хора, които " към момента са в положителни връзки " със Зеленски и ръководителя на кабинета му Андрей Ермак.

Назначаването на 47-годишния Баканов на сегашния му пост през 2019 година беше подложено на критика от опозиционните партии, които обявиха, че той не е кадърен да оглави разследващата работа на Украйна.

След началото на войната той получи рецензии от държавното управление и Народното събрание, че не е реагирал съответно на съветската военна интервенция и не е издал верни заповеди на подчинените си - над 30 000 души.

Изключително сме недоволни от работата му и работим върху това да се отървем от него, съобщи чиновник, непосредствен до Зеленски. Не сме удовлетворени от мениджърските му умения, тъй като в този момент са нужни умения за ръководство на рецесии, които съгласно нас той не има, разясни той.

" Политико " разяснява, че става дума освен за Баканов, само че и за решението на някогашния началник на дирекцията на СБУ в Херсонска област Сергей Криворучко да подреди на чиновниците си да изоставен Херсон преди нападението на съветските военни, в несъгласие с разпореждането на Зеленски.

" Много от ръководителите на районните отдели на СБУ се държаха доста необичайно. Някои избягаха. Един човек в Чернигов, да вземем за пример, подпали цяла постройка на СБУ без причина, просто тъй като не е имал време да изнесе всички документи ", описа източникът пред изданието.

СБУ разполага с над 30 000 чиновници, което е седем пъти повече от английската контраразузнавателна работа MI5 и малко по-малко от ФБР на Съединени американски щати (35 000 служители). От години украинската работа е упреквана в корист с власт и корупция, а многочислените опити за реформирането ѝ са несполучливи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР