Президентът на Украйна Володимир Зеленски стана лауреат на наградата „Борис

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски стана лауреат на наградата „Борис
Коментари Харесай

Володимир Зеленски е удостоен с наградата „Борис Немцов“ за смелост

Президентът на Украйна Володимир Зеленски стана лауреат на премията „ Борис Немцов “ за храброст, написа Дойче веле. В известие на фондация „ Борис Немцов “, публикувано през днешния ден, се споделя, че през тази година, на фона на съветската експанзия против Украйна, публичната организация е решила да номинира за оценката извънредно украински представители.

Сред претендентите за премията паралелно със Зеленски бяха кметът на Киев Виталий Кличко, водачът на групата " Океан Елзи " Светослав Вакарчук, основателката на поделение на военните медици-доброволци Юлия Паевская (Тайра), съветникът на украинския президент Олексий Арестович и други

След гласоподаване на учредителите на фондацията, наградата е присъден на президента Володимир Зеленскии.

Дъщерята на Борис Немцов – Жана Немцова, която е измежду учредителите, съобщи, че фондацията осъжда военната експанзия та Русия против Украйна.

" Самият Борис Немцов постоянно е бил срещу войната с Украйна. През 2014 година той провежда многочислени манифестации в Москва против тази война. Той разбираше, че Путин разпалва война против Украйна, тъй като не желае тази страна да бъде част от Европа. Желая на Украйна допустимо най-скорошна победа и считам, че това е патриотична позиция, тъй като успеха на Украйна – това е проваляне за властническия режим на Путин, това е победа за полезностите на хуманизма. " - разясни тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР