Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че на Русия не

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че на Русия не
Коментари Харесай

Зеленски: Преговори с Русия – само след изтегляне на руските войски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че на Русия не може да ес има доверие, по тази причина договаряния с Москва може да се водят след евакуиране на съветските войски от краткотрайно окупираните украински територии, съобщи организация Укринформ.

Той разяснява тематиката на конференция след срещата си с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган и генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

„ Господин президентът Ердоган сподели, че продоволствената самодейност дава опция да се трансформира в дипломатически прозорец за съглашение по бъдещо преустановяване на войната сред Украйна и Русия. Аз споделих мнението си на господин президента на Турция: че липсва доверие към Руската федерация. Смятам, че в този прозорец има съветско оръжие и по тази причина съм доста изумен, че те (руснаците – б.р.) са подготвени на някакъв мир. Не може хора, които убиват, насилват, всекидневно удрят с крилати ракети по цивилните ни градове, гражданската ни инфраструктура — не може да желаят мир. Така че, мисля, първо би трябвало да освободят нашите територии. “ - съобщи Зеленски.
Срещата сред тримата водачи, на която Ердоган пристигна с желание да посредничи за договаряния сред Русия и Украйна, продължи единствено 40 минути и завърши преди избраното време.
По-рано се появиха медийни изявления, че Москва е обезпокоена за развоя на военните дейности и моли евентуални медиатори да убедят Киев за договаряния.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР