Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с дипломати, представители

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с дипломати, представители
Коментари Харесай

Зеленски постави сред приоритетите връщането на деца и затворници от Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с дипломати, представители на страни и интернационалните организации и очерта главните задания на Украйна за 2024 година

Видеозапис от срещата бе оповестен в канала на президента в Telegram, оповестява " Укринформ ".

" 2024 година е специфична, защото тази година би трябвало да създадем всичко допустимо във връзка с нашата дарба  в сходство с главните правила на интернационалното право. Съответно имаме няколко доста съответни задания за тази година ", сподели Зеленски.

Сред тези задания той уточни отбраната на украинските жители от съветския гнет с помощта на военната и финансовата помощ на сътрудниците, връщането на депортирани деца и украинци от съветски плен, както и дейното интернационално съдействие, по-специално във връзка с за въвеждане на интернационалните наказания против Русия и конфискация на съветски активи.

Според Зеленски безспорен приоритет е отбраната на украинския народ от съветския гнет.

" Ние сме извънредно признателни на всяка страна и всеки водач, който дава отбранителна, макрофинансова и филантропична поддръжка на Украйна и нашия народ. Особено съм признателен за стратегиите, сподели той.

Втората задача е работата по използването на Формула за мир, която е в положение да възвърне цялостната мощ на подкопаното от Русия интернационално право.

" Това може да донесе мир - същински, обективен и явен за всяка нация. Може също да върне нашите хора вкъщи в Украйна - деца и възрастни, депортирани в Русия, украински военнопленници и украински политически пандизчии ", сподели Зеленски.

Третата задача, пред която са изправени Украйна и нейните сътрудници тази година, е продължаването на съдействието в региона на защитата, контролът върху глобите и изземването на съветски активи, сподели Зеленски.
 Зеленски омаловажава загубата на Авдеевка, търси по-бърза поддръжка
Зеленски омаловажава загубата на Авдеевка, търси по-бърза поддръжка

Президентът призна, че намирането на опция на поддръжката на Съединени американски щати няма да е елементарно.

" Тази година би трябвало да донесе повече мощ и по-принципни стъпки на Украйна, на всяка от нашите страни и на нашето съдействие. Украйна кани всички реномирани страни и компании за съдействие в защитата. Трябва да работим дружно, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да успее да избегне световните наказания. Друг аспект са съветските активи. Колкото по-скоро те бъдат иззети, толкоз по-скоро Путин ще усети същинската цена на експанзията против интернационалното право ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР