Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи за обстрела на Херсон

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи за обстрела на Херсон
Коментари Харесай

Петима загинаха при обстрел на Херсон

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви за обстрела на Херсон от съветска страна, като вследствие на ударите са починали петима души, а други 20 са ранени, предава УНИАН.

" Страната терорист продължава да популяризира съветския свят под формата на обстрел на цивилното население в Херсон. В събота сутринта, на Бъдни вечер, в централната част на града. Това не са военни уреди, това не е война по разпоредбите. Това е гнет, това са убийства за заплашване и наслаждение ", написа Зеленски.

Припомняме, че на 15 декември Русия още веднъж обстрелва града и тогава починаха двама души, а целият град остана без електриество, а ден по-рано беше обстрелвана постройката на регионалната администрация, която се намира на централния площад в града.

Украинските сили си върнаха контрола над Херсон от Русия на 11 ноември и бяха посрещнати с дни на празненства на площада. Президентът Володимир Зеленски посети града дни по-късно, с цел да приветства края на съветската окупация.

Украински публични лица настояват че съветските сили продължават да обстрелват Херсон и близките региони от източния бряг на реката, убивайки цивилни.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР