Президентът на Украйна Володимир Зеленски публикува ново видео в профила

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски публикува ново видео в профила
Коментари Харесай

ВИДЕО Зеленски от кабинета си: Тук съм, не се крия! Сложиха мини на пътя на хум. коридори

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласява ново видео в профила си във Facebook, в което разкрива, че към момента се намира в Киев и че не се крие. От клипа се вижда, че президентът се намира в кабинета си в центъра на столицата.

Изявлението си той насочи, до момента в който Украйна преживяваше поредна вечер на масирани бомбардировки.

" Оставам в Киев. На улица " Банкова "  (там се намира постройката на президентството). Не се укривам. Не се опасявам от никого ", разгласи Зеленски.

Президентът на Украйна упрекна съветската войска, че е провалила евакуацията на цивилни през филантропичните коридори, които сякаш бяха контрактувани след втората среща на украинската и съветската делегации.

" Имаше съглашение за филантропичните коридори. Проработи ли? Вместо него проработиха съветските танкове, проработиха системите " Град ", проработиха съветските мини ", сподели Зеленски.

Държавният глава упрекна съветските войски, че са мини рали пътя, който беше контрактуван за доставката на храна и лекарства в обсадения град Мариупол.

" Те твърдят, че един дребен кулоар към окупираната територия е отворен, за няколко десетки души. Не толкоз към Русия, колкото към пропагандистите, непосредствено към телевизионните камери. Просто цинизъм, просто агитация ", означи той.

Украинският президент обаче добави, че Киев ще продължава да договаря с Русия, до момента в който бъде реализирано спокойно съглашение.

На 8 март Москва разгласи преустановяване на огъня за някои градове в Украйна , с цел да се разреши на цивилните им поданици да се изтеглят през филантропичните коридори. Предстои маршрутите на евакуация да бъдат утвърдени от украинската страна.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР