Президентът на Украйна Володимир Зеленски провежда антииранска пропаганда, за да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски провежда антииранска пропаганда, за да
Коментари Харесай

Техеран обвини Зеленски в антииранска пропаганда

Президентът на Украйна Володимир Зеленски организира антииранска агитация, с цел да притегли спомагателна военна и финансова помощ от западните страни. Това съобщи през вчерашния ден представителят на Министерството на външните работи на Иран Насър Канани Чафи.

„ Поредното възпроизвеждане на лъжливите изказвания на президента на Украйна против Ислямската република е антииранска агитация и част от осведомителната война. То има за цел да притегли още повече оръжия и финансова помощ от западните страни “, цитира думите на дипломата организация ISNA. 

Говорителят на иранското външно министерство удостовери готовността на Техеран да взе участие в политическото споразумяване на спора сред Русия и Украйна. „ Иран постоянно е заявявал, че се опълчва на продължаващата война в Украйна, съжалява за болката и страданието на украинския народ, акцентира нуждата от намиране на политическо решение и е подготвен да помогне за постигането му “, съобщи Канани Чафи.

На 24 май Зеленски съобщи, че „ народът на Иран е тласкан все по-дълбоко и по-дълбоко на тъмната страна на историята “, до момента в който Ислямската република доставя на Русия дронове, които се употребяват за удари срещу Украйна, показва ТАСС. Коментирайки изказването на президента на Украйна, Канани Чафи сподели, че Техеран неведнъж е показал готовността си за взаимно изследване на изказванията за потребление на дронове, само че Киев отхвърля да сътрудничи на иранските специалисти. Украйна заобикаля договаряния с Иран, което удостоверява неоснователността на изказванията, съществуването на съответни политически цели и претекстове за сходни обвинявания против Ислямската република “, акцентира дипломатът.

Москва и Техеран неведнъж отхвърлиха обвиняванията, че Русия доставя ирански дронове за потребление срещу Украйна. В началото на ноември предходната година иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян съобщи, че Ислямската република е доставяла дронове на Русия, само че в дребни количества и няколко месеца преди началото на военната интервенция в Украйна, напомня още ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР