Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе днес заседание на Щаба

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе днес заседание на Щаба
Коментари Харесай

Зеленски събра Щаба: изслуша важни доклади на Залужни и Резников

Президентът на Украйна Володимир Зеленски организира през днешния ден съвещание на Щаба на висшото главнокомандване.Участниците в него разискаха доставката на ракети и снаряди, а военните - командващият Източната група войски на ВСУ ген. Олександър Сирски и командващият оперативно-стратегическата група войски " Таврия “ Александър Търнавски, рапортуваха за обстановката на фронта, оповестява РБК-Украйна.

" Изслушахме отчета на военачалник Сирски, чиито елементи стопираха съперника с спомагателни старания и даже го отблъснаха на някои посоки... Идентифицирахме главните им потребности и се запознахме с темповете на придобиване на техника и муниции за нови бригади “, съобщи президентът.

Също по този начин участниците в Ставката изслушаха отчети на главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни, министъра на защитата Олексий Резников, Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна и министъра на стратегическите промишлености на Украйна Александър Камишин.

" Проверихме всички наши дълготрайни контракти за доставка на муниции и ракети “, добави Зеленски.

Припомняме, командирът на Източната група войски Олександър Сирски съобщи, че ВСУ са принудили руснаците да правят отстъпка с два километра в някои региони на фронта край Бахмут.

В същото време заместник-министърът на защитата Анна Маляр сподели, че украинските военни не са изгубили нито една позиция за седмица.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР