Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Запада да увеличи военната

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Запада да увеличи военната
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Украйна падне, балтийските държави са следващите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Запада да усили военната помощ за Украйна, като съобщи, че в противоположен случай Русия ще настъпи към останалата част на Европа.

" Ако нямате мощ да пандизите небето си, тогава ми дайте самолети! " съобщи Зеленски на конференция, представен от Агенция Франс Прес. " Ако нас към този момент ни няма, тогава, да не дава Бог, Латвия, Литва, Естония ще бъдат идващите ", сподели той и добави: " Повярвайте ми. "

Володимир Зеленски съобщи, че за прекъсване на войната е значимо да се води директен разговор с съветския президент Владимир Путин, съобщи БГНЕС.

" Необходим е директен разговор с Путин, с цел да се спре войната ", цитира думите му Си Ен Ен.

" Ние не атакуваме Русия и не планираме да я атакуваме. Какво желаете от нас? Напуснете земята ни ", сподели той, обръщайки се към Путин. " Седнете с мен. Само не на 30 метра разстояние, както при френския президент Еманюел Макрон ", сподели украинският водач, визирайки обстоятелството, че Путин приема международните водачи на известната към този момент извънредно дълга маса.

Зеленски, който единствено преди седмици се опита да успокои украинците поради изказванията на Съединени американски щати, че Русия възнамерява да нахлуе в страната му, съобщи: " Никой не е предполагал, че в актуалния свят един човек може да се държи като звяр. "

Украйна се нуждае от оръжейни доставки от съдружници, в това число системи за противовъздушна защита, които могат да обезпечат отбрана без самолети на НАТО. Това съобщи от своя страна украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за вестник " Nikkei ".

" Нуждаем се от повече оръжия, с цел да се бием, изключително що се отнася до въздушното пространство ", сподели той. Министърът съобщи, че в случай че Украйна " е оборудвана със системи за противовъздушна защита земя-въздух, тя би могла да пази небето си от своята територия без присъединяване на самолети и водачи на НАТО ".

По-рано Върховната рада поддържа апел към интернационалните организации с искане за неотложно въвеждане на неразрешена за полети зона над Украйна. В същото време ръководителят на Пентагона Лойд Остин съобщи, че основаването на неразрешена за полети зона над Украйна би заплашило Съединени американски щати с война с Русия. Според него поддържането на такава зона ще изисква " контакт с съветски самолети ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР