Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европейския съюз да признае

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европейския съюз да признае
Коментари Харесай

Путин иска всичко от Варшава до София

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Европейския съюз да признае неговата страна за собствен кандидат-член и предизвести, че териториалните упоритости на Русия се простират от Варшава до София, съобщи „Ройтерс“.

В тирада по видеовръзка пред двете камари на чешкия парламент в сряда той сподели, че е належащо Европейски Съюз да наложи спомагателни наказания против Русия поради нападението ѝ против Украйна, почнало на 24 февруари. „Русия не се интересува единствено от нашите (градове) Мариупол, Северодонецк, Харков и Киев. Не, нейните упоритости са ориентирани към обширна зона от Варшава до София“, сподели той. „Както е било в предишното, съветското настъпление в Украйна е първата стъпка, нужна на съветското управление, с цел да си отвори пътя към други страни, към завладяването на други народи“, установи украинският президент.

Според него чешкият народ – след нацистката окупация през Втората международна война и десетилетията руско владичество по-късно –  добре знае по какъв начин завършват компромисите и какво произтича от отстъпките пред тиранията. „Човекът, който желае всичко, няма да се спре, вземайки единствено част от исканото“, заключи Володимир Зеленски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР