Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да сформира международна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да сформира международна
Коментари Харесай

Зеленски към ЕС, Окупаторите минираха Каховското водохранилище, може да последва катастрофа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Европа да образува интернационална наблюдателна задача за Каховската Водноелектрическа централа и незабавно да обезпечи разминирането на нейното водохранилище, съобщи Униан. Той насочи апела си в своето послание към Европейския съвет.

" Русия умишлено основава почва за огромна злополука в южната част на Украйна. Имаме информация, че съветските терористи са минирали водохранилището и елементите на Каховската Водноелектрическа централа ",  посочи украинският президент.

Той подсети, че Каховската Водноелектрическа централа е една от огромните централи, а размерът на водохранилището ѝ е към 18 милиона кубични метра вода.

" Ако съветските терористи взривят това водохранилище, то в зоната на бързо наводнение ще се окажат над 80 обитаеми места, в това число Херсон. Стотици хиляди хора може да пострадат. Може да бъде разрушено водоснабдяването на забележителна част от юга на Украйна. " – сподели още Зеленски.

По думите му, сходен терористичен акт може да остави Запорожката атомна централа без вода за изстудяване.

Дори каналът, издигнат за снабдяване на вода към Крим, може да бъде опустошен изцяло.

„ Разрушителните последствия от сходен съветски терористичен акт - екологични, филантропични, техногенни, може да са такива, че това да  бъде наречено историческа злополука ", предизвести Зеленски.

Той добави, че Русия към този момент е подготвила всичко, с цел да реализира сходен план.

В Каховската Водноелектрическа централа окупаторите са оставили на работа единствено съветски жители, които изцяло управляват централата.

" Трябва да се работи неотложно, с цел да няма Русия опция да реализира тази злополука. Необходима е интернационална наблюдателна задача в Каховската Водноелектрическа централа. Трябва там да се върне украинският личен състав и да се обезпечи неотложно и професионално разминиране на елементите и водохранилището. “ – акцентира президентът на Укарйна.

Според него Русия прави това, с цел да провежда следващата интервенция под непознат байрак – да извърши терористичен акт и по-късно да упрекна за него Украйна.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР