Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства свалянето на два руски

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства свалянето на два руски
Коментари Харесай

Зеленски приветства свалянето на два руски изтребителя на Бъдни вечер

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства свалянето на два съветски изтребителя на Бъдни вечер и съобщи, че " тази Коледа задава вярното въодушевление за цялата година напред ", предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели това в Коледното си обръщение. Днес Украйна за първи път отбелязва Рождество Христово на 25 декември вместо на 7 януари и по-този метод още повече се дистанцира от Русия, която чества Коледа точно при започване на януари.

В обръщението си Зеленски загатна и за украинските информации, че са били унищожени и три съветски бойни самолета в петък.

" Колкото по-силна е нашата противовъздушна защита, толкоз по-малко съветските дяволи ще бъдат в нашето небе и на нашите земи ", сподели Зеленски и похвали качествата на Украйна в договарянията с сътрудниците й, които ускоряват потенциала на украинския небесен щит да пази страната от, както той съобщи, " съветските терористи ".

Украйна разгласи, че с изключение на двата свалени съветски самолета, са били свалени тази нощ ве крилати ракети и 28 съветски дрона. Общо от Русия са били изстреляни 31 дрона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР