Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства новите ангажименти в областта

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства новите ангажименти в областта
Коментари Харесай

Зеленски с благодарност към НАТО: Г-7 ще е гарант за сигурността на Украйна преди членството ни в Алианса

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства новите задължения в региона на сигурността, поети от страните от Г-7, само че предизвести, че те не могат да заместят възможното участие в НАТО.

След диалози с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Зеленски съобщи, че обещанията на Г-7 би трябвало да се преглеждат " не като сурогат на НАТО, а като гаранции за сигурност по пътя ни към интеграция ".

„ Гаранциите от Г-7 могат да бъдат първият законен документ за сигурността на Украйна, настрана ще има и двустранни контракти с всички страни. Това ще бъдат двустранните диалози настрана от гаранциите от Г-7. Това не може да размени участие в НАТО. Това ще се гаранции за сигурност по пътя ни към интеграция с алианса “, съобщи Зеленски.

Зеленски дефинира решенията на НАТО като положителни, само че не оптимални.

" Можем да кажем, че резултатите от тази среща на върха са положителни, само че в случай че получим покана, това ще бъде оптималният вид ", съобщи Зеленски.

„ Благодарен съм да видя такива решения за Украйна. Украйна е и ще бъде значима част за сигурността в Европа. Радвам се за новите помощи, които бяха оповестени тези дни. Важно е, че няма да имаме Максимален екологичен потенциал по пътя за НАТО. Нашите бойци потвърдиха, че могат да са част от НАТО. И показахме, че вършим нужното за участието ни в НАТО и Европейски Съюз, промени се вършат непрекъснато. “

„ Напълно разбирам, че поканата е единствено механически проблем. Но това има мощно алегорично значение. Подобно на това, че Украйна стана кандидат-член на Европейски Съюз. Не сме членове, само че е мощен сигнал. Покана за НАТО би работило тъкмо по този начин. Все отново получихме мощни окуражителни известия, не може да бъдем недоволни. Интеграцията с НАТО ни дава спомагателна воля за битка “, добави Зеленски.

Украинският президент също разяснява атмосферата в литовската столица. Литва беше изпълнена с украински флагове и разнообразни знаци репрезентиращи битката на Киев против нашествието. Боядисани рейсове в синьо-жълто, допълнени с надписи „ Украйна се нуждае от Ф-16 “, бяха един от доста сходни образци.

„ Силно съм допрян от поддръжката за Украйна тук, всичките флагове по улиците и знаци, Благодаря “, сподели той.

Столтенберг приключи конференцията като акцентира, че най-важното в този момент е Украйна да завоюва войната.

„ Трябва да подчертаем, че най-важното нещо е Украйна да победи. Затова оръжията са съществена цел. Радвам се да видя, че доста страни оповестиха нови пакети помощ за Украйна. Трябва да предоставим на Украйна средствата да се оправи с нашествието, на първо място останало. “

БГНЕС напомня, че Германия, Франция, Англия, Канада и Австралия към този момент оповестиха нови траншове военна помощ. Тя варираше то ракети с отдалечен обхват до танкове, боеприпаси и бронирани машини. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР