Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в Германия тази нощ

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в Германия тази нощ
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Германия тази нощ след еднодневна визита в Италия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде в Германия тази нощ след еднодневна аудиенция в Италия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Това е негова първа аудиенция в Германия от началото на съветската инвазия в Украйна.

" Вече съм в Берлин ", написа Зеленски в акаунта си в Туитър и добави, че визитата му ще бъде отдадено на въпроса за един доста значим пакет от оръжейни доставки за неговата страна, по-специално системи за противовъздушна защита. Точно през вчерашния ден немското държавно управление разгласи, че приготвя нов проект за оръжейни доставки за Украйна на стойност 2,7 милиарда евро. Той ще включва по-специално 30 танка " Леопард 1 ", доста бронирана техника, дронове, системи за противовъздушна защита, ракети и муниции.

В Германия Зеленски ще има срещи в Берлин, съгласно немски медии, с президента Франк-Валтер Щайнмайер и с канцлера Олаф Шолц. Следобед ще отпътува за Аахен, където ще му бъде връчена премията " Карл Велики ".

Наградата, учредена през 1950., бе присъдена на Зеленски и на украинския народ предишния декември за напъните им да се опълчват на съветската офанзива против Украйна.

Миналата година с оценката бе отличена беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска и нейни две колежки. Сред предходните лауреати на премията са и папа Франциск, Ангела Меркел и Еманюел Макрон. Отличието се връчва за работа в интерес на европейското обединяване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР