Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди днес загубата на Бахмут

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди днес загубата на Бахмут
Коментари Харесай

Зеленски потвърди загубата на Бахмут: Но там няма нищо, той е само в сърцата ни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски удостовери през днешния ден загубата на Бахмут от руснаците, като добави, че от града не е останало " нищо ".

Запитан дали украинските сили са се задържали или Русия е превзела града, Зеленски не беше изцяло явен, само че сподели, че " би трябвало да разберете, че там няма нищо ". " Днес Бахмут е единствено в сърцата ни ", заяви Агенция Франс Прес.

БГНЕС напомня, че в събота следобяд ръководителят на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че Бахмут е високомерен напълно.

Украйна призна, че обстановката в града е " сериозна ", само че твърдеше, че към момента има прочут сухопътен надзор на терен.

" Днес на 20 май, към обяд, Бахмут беше високомерен напълно ", съобщи Пригожин във видеоклип, оповестен в Телеграм, до момента в който зад него бойци държат съветското знаме, заобиколени от руини.

Бойците на Вагнер ще огледат завладения град, преди да го предадат на формалната съветска войска до 25 май, твърди Пригожин.

" Операцията по завладяването на Бахмут… месомелачката " Бахмут ", продължи 224 дни ", сподели Пригожин, облечен в камуфлажна униформа.

Битката изравни със земята центъра за рандеман на сол, който в миналото е имал население от към 70 000 души.

Малко по-късно съветският президент Владимир Путин поздрави " Вагнер " и националната войска за завладяването на Бахмут.

" Владимир Путин поздрави щурмовите отряди на " Вагнер ", както и всички военнослужещи от частите на съветските въоръжени сили, които са им оказали нужната поддръжка и флангово прикритие, със завършването на интервенцията по освобождението на Артьомовск (съветското име на Бахмут) ", се споделя в публикувано от Кремъл изказване. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР