Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди днес загубата на Бахмут

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди днес загубата на Бахмут
Коментари Харесай

Володимир Зеленски потвърди загубата на Бахмут

Президентът на Украйна Володимир Зеленски удостовери през днешния ден загубата на Бахмут от руснаците, като добави, че от града не е останало „ нищо “.

Запитан дали украинските сили са се задържали или Русия е превзела града, Зеленски не беше изцяло явен, само че сподели, че „ би трябвало да разберете, че там няма нищо “. „ Днес Бахмут е единствено в сърцата ни “, заяви Агенция Франс Прес.

Вчера следобяд ръководителят на съветската наемническа формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин съобщи, че Бахмут е високомерен напълно.

Украйна призна, че обстановката в града е " сериозна ", само че твърдеше, че към момента има прочут сухопътен надзор на терен.

„ Днес на 20 май, към обяд, Бахмут беше високомерен напълно “, съобщи Пригожин във видеоклип, оповестен в Телеграм, до момента в който зад него бойци държат съветското знаме, заобиколени от руини.

Бойците на Вагнер ще огледат завладения град, преди да го предадат на формалната съветска войска до 25 май, твърди Пригожин.

„ Операцията по завладяването на Бахмут… месомелачката " Бахмут ", продължи 224 дни “, сподели Пригожин, облечен в камуфлажна униформа.

Битката изравни със земята центъра за рандеман на сол, който в миналото е имал население от към 70 000 души.

Малко по-късно съветският президент Владимир Путин поздрави " Вагнер " и националната войска за завладяването на Бахмут.

„ Владимир Путин поздрави щурмовите отряди на „ Вагнер “, както и всички военнослужещи от частите на съветските въоръжени сили, които са им оказали нужната поддръжка и флангово прикритие, със завършването на интервенцията по освобождението на Артьомовск (съветското име на Бахмут) “, се споделя в публикувано от Кремъл изказване.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР