Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети фронтовата линия край Бахмут,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети фронтовата линия край Бахмут,
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Зеленски посети разрушената фронтова линия край Бахмут

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети фронтовата линия край Бахмут , където се водят яростни боеве, предава „ BBC “.

Обсаденият град стана епицентъра на войната, като Русия се пробва да го превземе в продължение на месеци. Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че украинските сили неотдавна са подхванали контраофанзива на запад от града.

Посещението на Зеленски идва, откакто съветските сили нападнаха украински градове през нощта , убивайки минимум четирима души при нахлуване с дрон покрай столицата. Украинският водач благодари на войските към Бахмут за тяхната отбрана на града и страната, се споделя в изказване. Там се цитират негови думи към военнослужещите:

„ За мен е чест да бъда тук през днешния ден, в източната част на нашата страна, в Донбас, и да наградим нашите герои, да ви благодаря, да ви стисна ръцете. “

Бахмут потъва в руини . Повече от 7 месеца той е очевидец на яростни борби , до момента в който съветските сили се пробват да създадат териториални придобивки, с цел да угодят на Кремъл.

Министерството на защитата съобщи, че контраатаката на Украйна на запад от Бахмут евентуално ще облекчи натиска върху основния маршрут за доставки към града – и акцентира, че офанзивата на Русия против града може да губи инерция. В изказването се прибавя:

„ Боевете към центъра на града не престават и украинската защита остава изложена на риск от обграждане от север и юг. Въпреки това има реалистична опция съветската офанзива против града да губи лимитираната инерция, която е получила, частично тъй като някои съветски [военни] елементи са били преразпределени в други браншове. “

По-рано Зеленски разяснява, че Москва е изстреляла над 20 „ дрона-убийци “, както и ракети и снаряди. Удари с дронове върху жилищен регион в Киевска област удариха горните етажи на две студентски общежития в град Ржищев. Четирима души са починали, а 11-годишно дете е измежду ранените, оповестиха избавителните служби. Ударена е и триетажна постройка на учебно заведение.

Междувременно публични лица оповестиха, че един човек е умрял и още 25 са ранени в югоизточния град Запорожие, който също беше ударен.

В туит Зеленски написа, че жилищни региони в Запорожие са били ориентирани и това не може да стане „ просто още един ден “ в Украйна или останалия свят. Украинската войска заяви, че 16 от 21-те дрона, изстреляни в сряда от региона на Брянск в Русия, северно от границата с Украйна, са били свалени.

Позовавайки се на заминаването на китайския президент Си Цзинпин от Русия часове по-рано, украинският водач посочи, че всякога, когато „ някой се опита да чуе думата „ мир “ в Москва “, се дава нова заповед за осъществяване на офанзиви.

Във вторник президентът Владимир Путин сподели, че доста разпореждания от китайския кротичък проект от 12 точки „ могат да бъдат взети като основа за уреждането на спора в Украйна , когато Западът и Киев са подготвени за това “. Планът не прави съответни оферти и не приканва категорично съветските сили да изоставен суверенната територия на Украйна.

Отделно публични лица в анексирания от Русия Крим прецизираха, че офанзива на украински дрон против техния флот е била отблъсната. За детонации оповестиха и поданици на пристанищния град Севастопол . Ръководителят на съветските окупационни управляващи Михаил Развожаев посочи, че три обекта, ориентирани към Черноморския флот , са били унищожени и съветските военни кораби не са развалени.

Нямаше коментар от украинската войска, която сподели по-рано тази седмица, че е унищожила ракети, предопределени за флота в железопътен възел в Джанкой в Северен Крим .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР