Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска военна помощ от България.

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска военна помощ от България.
Коментари Харесай

Румен Радев предупреди Зеленски: Не рискувайте да въвличате България във войната с Русия!

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска военна помощ от България. Президентът на страната Румен Радев обаче му изясни, че този акт си има цена и той не е податлив да я заплаща. А още по-малко да допусне въвличането на страната ни в спора и включването й в директните военни дейности.

По време на среща сред двамата водачи през днешния ден, Радев неведнъж съобщи, че е срещу експанзията на Русия по отношение на Киев и е належащо военния спор да спре. Той самият осъди дейностите на Кремъл и даде обещание филантропична и логистична поддръжка на Украйна, само че още веднъж оставя на напред във времето въпроса с въоръжаването.

" Не мога да разреша да се дадат български оръжия и муниции, както и самолети, защото това ще отслаби способността на личната ни страна да се отбранява, изключително в тези смутни времена. Ние сме за дипломатическо разрешаване на спора ", съобщи още Радев.

Зеленски съобщи, че е заставен да се бори с " психологично неуравновесени хора в Кремъл, чиято цел е само да унищожат като народ украинците ". След това българският президент приключи обществената част от срещата и помоли остатъка от диалога да се води при закрити порти.

Едно е ясно: Зеленски не желае да одобри, че е належащо да се водят тежки, само че наложителни договаряния с Русия, които да сложат завършек на войната и на отнемането на многочислени украински животи. В същото време в София държавното управление е готово на всичко да въвлече страната в спора, като дейностите на министрите са лишени от всякаква логичност. Резултатът е повече от объркващ, а следствията от всичко това - за сметка на цялото общество... 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР