Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ за влизане в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ за влизане в
Коментари Харесай

Зеленски подписа указ за санкции срещу Путин и още 34 високопоставени руски чиновници

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа декрет за влизане в действие на решението на Съвета за национална сигурност и защита, с което се постановат наказания на високопоставени съветски служители, в това число президента на Руската федерация Владимир Путин, оповестява Укринформ.

Санкциите се отнасят за 35 физически лица, измежду които наред с съветския президент са неговият прессекретар Дмитрий Песков, министър председателят Михаил Мишустин, министърът на защитата Сергей Шойгу, секретарят на съветския Съвет за национална сигурност и защита Николай Патрушев, министърът на външните работи Сергей Лавров и други

На глобените руснаци се не разрешава влизането в Украйна, полетите и транспортите през територията на украинската страна. Освен това всички техни активи в Украйна се блокират, стопира се осъществяването на стопански и финансови задължения, напълно се не разрешава осъществяването на покупко-продажби с скъпи бумаги, издадени от тях. На лицата от санкционния лист се лишават държавните награди на Украйна и другите форми на награди, които са им дадени от получени от украинската страна.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР