Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа на 2 април закона,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа на 2 април закона,
Коментари Харесай

ISW: Украйна има нужда от оръжия и за новия военен персонал

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа на 2 април закона, който понижава мобилизационната възраст на украинските военни от 27 на 25 години. Върховната Рада го утвърди през май 2023 година, само че той влиза в действие от през днешния ден, 3 април 2024 година

Това е една от многото ограничения, които Украйна обмисля за струпване на военни сили.

Украйна обаче ще би трябвало да оборудва и новия боен личен състав с оръжия, а  забавянето на западната помощ продължава.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
 Украйна понижава възрастта за готовност на наборниците
Украйна понижава възрастта за готовност на наборниците

Горната граница към този момент ще е 25 години

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи на 2 април, че съветските сили са завладяли към 400 квадратни километра украинска територия през първите три месеца на 2024 година - ритъм, който не отразява безусловно по-широките съветски офанзивни вероятности.

ISW е видяла доказателства, позволяващи да удостовери, че съветските сили са завладяли почти 305 квадратни километра сред 1 януари и 1 април 2024 година

Оръжейните ограничавания на Украйна също оферират на съветските сили еластичност в метода , по който организират настъпателни интервенции, което може да докара до съчетание и нелинейни благоприятни условия за съветските сили да реализират обилни оперативни победи в бъдеще.
 Шойгу се похвали с 403 кв. км завладяна украинска земя тази година
Шойгу се похвали с 403 кв. км завладяна украинска земя тази година

Той рапортува и за пет завзети села

с отдалечен обхват против съветското военно произвеждане и инфраструктурата на петролните рафинерии в Република Татарстан, на над 1200 километра от украинската граница.

На 2 април съветски канали в Telegram разгласиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин три БЛА нанасят удари върху територията на специфичната икономическа зона (СИЗ) покрай Елабуга и провокират огромна детонация при удара.

Ударено бе общежитие покрай Политехническия лицей в Елабуга.

Русия по-специално употребява индустриалните мощности в СИЗ Алабуга, с цел да създава безпилотни самолети Shahed-136/131 за нахлуване над Украйна.

Службата за сигурност на Украйна и Главното ръководство на военното разузнаване поеха отговорност за провеждането на ударите. Ударът над Елабуга е предизвикал " обилни опустошения " на индустриалните уреди на Shahed-и.  Руски източници, в това число ръководителят на Татарстан Рустам Миниханов, отхвърлиха ударите да са предизвикали обилни вреди.

" Ройтерс " означи, че нейните лични данни демонстрират, че непрекъснатите украински офанзиви с дронове против съветски петролни рафинерии са затворили към 14 % от общия потенциал за пречистване на Русия.

Ударите от 2 април са първите украински удари против Татарстан, а дистанцията на задачите от границите на Украйна съставлява доста отклоняване в демонстрираната дарба на Украйна да нанася удари на далечни дистанции надалеч в съветския гръб. ISW продължава да смята, че сходни удари са нужен съставен елемент от акцията на Украйна за потребление на асиметрични средства за утежняване на промишленостите, които доставят и поддържат съветската войска.
 Украйна схваща Съединени американски щати, само че не се отхвърля от ударите по съветски рафинерии
Украйна схваща Съединени американски щати, само че не се отхвърля от ударите по съветски рафинерии

Според Киев рафинериите са законни цели

Обръщението на съветския президент Владимир Путин на срещата на борда на съветското Министерство на вътрешните работи (МВД) на 2 април илюстрира дисонантния отговор на Русия на терористичната офанзива на Crocus City Hall от 22 март, защото съветските управляващи по едно и също време подхващат дейности на правоприлагащите органи против мигрантските общности, като в същото време безпричинно упрекват Украйна. Путин съобщи, че съветските управляващи правят оценка дейностите на всички съветски правоприлагащи, управнически, надзорни служби и търговски организации, виновни за концертната зала и инструктира МВД да увеличи сигурността и готовността за изключителни обстановки на огромни публични места за събиране.

Путин категорично съобщи, че МВД би трябвало да се заеме с няколко неразрешени казуса, в това число реакцията си на екстремистки групи, които евентуално ще изкупят възможни рецензии за неуспеха на съветското разузнаване да предотврати офанзивата на фона на известията, че Русия е пренебрегнала интернационалните предизвестия, в това число от своите съдружници, по отношение на нападението.

Путин и други чиновници на Кремъл се борят да съгласуват осведомителните интервенции, целящи да обвинят Украйна и Запада за офанзивата, пред разследващия неуспех на Кремъл.

Путин продължи да допуска, че има и други облагодетелствани от офанзивата, които МВД би трябвало да проверява, само че шефът на съветското МВД Владимир Колоколцев продължи да разказва безпричинно Украйна като преходна незаконна и терористична опасност за Русия.
 Путин стяга режима, офанзивата в Украйна и заканите към Европа
Путин стяга режима, офанзивата в Украйна и заканите към Европа

Кремъл има шест месеца да предприеме военни или дипломатически начинания и да усили своето преимущество в Украйна, до момента в който американците ще бъдат парализирани и неспособни да се движат заради предизборната акция

Руската работа за външно разузнаване безпричинно съобщи на 1 април, че Съединени американски щати се пробват да прикрият хипотетичната украинска отговорност за офанзивата против Crocus City Hall, в това число като упрекват за офанзивата афганистанския клон на " Ислямска страна - Хорасан ".

Реакцията на съветските разследващи служби в Северен Кавказ - като и засилените ограничения, ориентирани към централноазиатските мигранти в Русия, са в допълнение доказателство, че съветските управляващи на процедура правят оценка, че терористичната опасност идва от централноазиатските и Мюсюлмански малцинствени общности вместо Украйна.

Кремъл евентуално ще продължи да поставя старания да се възползва от вътрешния боязън и яд по отношение на офанзивата с вярата да усили и съветската вътрешна поддръжка за войната в Украйна.

ISW остава убеден, че " Ислямска страна " е направила офанзивата и към момента не е видял самостоятелни доказателства за различен причинител.
 Путин се зарече да открие поръчителите на атентата край Москва
Путин се зарече да открие поръчителите на атентата край Москва

" Платихме доста висока цена "

Путин също се опита да отговори на засилените диспути за миграцията, които се появиха след офанзивата против Crocus City Hall, само че продължи да показва непоследователна и неразбираема позиция по въпроса.  Той съобщи, че незаконната миграция може да бъде удобна среда за екстремистка активност и съобщи, че Русия би трябвало да усъвършенства базата си данни за миграцията, защото хипотетичните нападатели са имали опция законно да останат в Русия, без да приказват съветски.

Заместник-началникът на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки съобщи на 2 април, че съветските сили евентуално краткотрайно ще спрат ударите против украинската енергийна инфраструктура, с цел да попълнят дребните ракетни ресурси.

Скибицки съобщи, че съветската войска сега има в арсенала си към 950 прецизни ракети с оперативно-стратегическо и стратегическо равнище с обхват от или над 350 километра. Русия се о питва да предотврати рухването на запаса под 900 ракети и краткотрайно ще спре ударите. Русия възнамерява да създаде и 40 крилати ракети Kh-101 през април. Вероятно ще има към 90 ракети, с цел да извърши още две или три огромни серии удари против украински цели, преди да направи пауза за възобновяване.

Скибицки означи, че съветските сили не са изстрелвали крилати ракети " Калибър " от септември 2023 година и че Русия е натрупала минимум 260 от тези ракети и има за цел да създаде още 30 през април. Руските сили може да не изстрелват крилати ракети " Калибър " или тъй като украинската противовъздушна защита може елементарно да ги прихване, или тъй като украинските удари са развалили ракетоносачите на Черноморския флот (ЧФ) " Калибър ".

Скибицки и представителят на украинското Южно оперативно командване полковник Наталия Хуменюк обявиха, че съветските сили от ден на ден изстрелват незнайни балистични ракети от окупирания Крим против Украйна, само че означиха, че не е ясно дали съветските сили употребяват хиперзвукови крилати ракети " Циркон " или осъвременени противокорабни крилати Onyx-M ракети.

Руските сили обаче могат да изстрелват ракети " Циркон " по полубалистични траектории.
 Русия изстреляла пет ракети
Русия изстреляла пет ракети " Циркон " против Киев от началото на годината

Москва е направила над 180 офанзиви против украинската столица през 2024 година

Санкциите на Съединени американски щати против Русия не престават да оказват въздействие върху съветските финансови връзки с постсъветските страни, защото националната платежна система на Киргизстан Elkart разгласи на 2 април, че ще спре обработката на транзакции, употребяващи съветската платежна система " Мир " , с цел да предотврати вторични наказания. Операторът на Elkart Interbank Processing Center съобщи, че Elkart ще спре обработката на всички транзакции с платежната система " Мир ", считано от 5 април, защото Съединени американски щати глобиха оператора на системата " Мир ", акционерното сдружение " Национална система за разплащателни карти ", през февруари 2024 година

Десет от 23 киргизки търговски банки изцяло или отчасти преустановиха потреблението на платежната система " Мир " през октомври 2022 година, откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви, че ще наложи наказания на финансови институции, които подписват контракти с Националната система за разплащателни карти.

ISW неотдавна заяви, че няколко казахстански банки и централната банка на Армения също са спрели потреблението на платежните системи, с цел да предотвратят вторични наказания.
 Патрушев: НАТО оказва помощ на Украйна да нападна Русия
Патрушев: НАТО оказва помощ на Украйна да нападна Русия

Според него Алиансът е страна в украинския спор

Руският министър на защитата Сергей Шойгу удостовери на 2 април, че .

Пинчук размени някогашния пълководец на ЧФ адмирал Виктор Соколов, който евентуално почина в следствие на украински удар против щаба в Севастопол, Крим през септември 2023 година

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предложи пакет от помощ на НАТО, който ще изпрати 100 милиарда $ военна помощ на Украйна за пет години. Bloomberg заяви, че всички членове на НАТО би трябвало да одобрят предлагането и че детайлите евентуално ще се трансформират по време на договарянията сред страните членки.

Предложението дава надзор върху ръководената от Съединени американски щати група за контактна защита, която координира доставките на оръжия за Украйна. Според източници, осведомени с договарянията, членките разискват дали общата сума би трябвало да включва двустранна помощ. Financial Times заяви, че външните министри на НАТО ще обсъдят предлагането на 3 април и че полемиките евентуално ще продължат в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли 2024 година
 Столтенберг предлага пакет от 100 милиарда $ за Украйна
Столтенберг предлага пакет от 100 милиарда $ за Украйна

Външните министри на НАТО ще го обсъдят в сряда, 3 април
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР