Президентът на Украйна Володимир Зеленски отвърна на Илон Мъск, след

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отвърна на Илон Мъск, след
Коментари Харесай

Зеленски осмива „мирния план“ на Илон Мъск

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отвърна на Илон Мъск, откакто шефът на Tesla разгласява анкета в Twitter с неговите оферти за преустановяване на нашествието на Русия, съобщи Би Би Си.

Мъск помоли своите 107,7 милиона почитатели да гласоподават за хрумвания, които включват подчинение на територия на Русия.

В отговор Зеленски разгласява лична анкета, питайки потребителите дали харесват повече най-богатия човек в света, когато поддържа Украйна.

Други украинци също подлагаха на критика Мъск.

Посланика на Украйна в Германия Андрий Мелник наруга Мъск жестоко, като дефинира думите си като „ доста изкусен отговор “.

Междувременно съветският гросмайстор по шахмат Гари Каспаров сподели:

„ Това е честен идиотизъм, повтаряне на пропагандата на Кремъл, изменничество по отношение на украинската храброст и всеотдайност “.

Мирният проект на Мъск включва 4 точки. Най-богатият човек на света предлага да се проведат нови избори в четирите окупирани от Русия района, в които имаше референдум, само че под наблюдението на Организация на обединените нации. Ако волята на хората е Русия да напусне - тя напуща, предлага Мъск.

Руският президент Владимир Путин към този момент разгласи четири украински района за част от Русия след по този начин наречените референдуми, жигосани като лъжливи от Киев и неговите западни съдружници.Русия не управлява изцяло нито един от четирите района.

Илон Мъск предложи също светът да признае публично Крим - анексиран от Русия през 2014 година - като част от Русия. Десет часа след публикуването, анкетата притегли повече от 2 милиона гласа.

Зеленски отговори със лична анкета, питайки: „ Кой Илон мъск ви харесва повече? Този, който поддържа Украйна, или този, който поддържа Русия. “

Осем часа откакто беше оповестена, отговорите в тази анкета бяха над 1,5 милиона.

По-рано при нашествието на Русиясателитната интернет компания на Мъск изпрати съоръжение в страната.

Това завоюва известността на Илон Мъск в Украйна и след това той беше поканен от Зеленски да посети Украйна, когато войната с Русия завърши.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР