Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи пореден призив към Европа

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи пореден призив към Европа
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия в ядрен тероризъм, припомни Чернобил

Президентът на Украйна Володимир Зеленски насочи следващ апел към Европа за помощ след офанзивата против Запорожката атомна централа, заяви АП.

Европа би трябвало да се разсъни в този момент. Най-голямата нуклеарна станция в Европа гори. В момента съветски танкове обстрелват нуклеарни уреди. Това са танковете, които имат термично зрение, тъй че знаят къде стрелят. Това съобщи Зеленски.

Обръщам се към всички украинци и всички европейци към всички хора, които знаят думата Чернобил, които знаят какъв брой премеждия и жертви аргументи детонацията в атомната станция. Това беше световна злополука . Стотици хиляди хора се бориха против следствията от него. Десетки хиляди хора бяха евакуирани.

Русия желае да го повтори, само че шест пъти по-голямо.
 Украйна разгласява видео със пукотевица към АЕЦ
Украйна разгласява видео със пукотевица към АЕЦ

Безпокойство в МААЕ

Европейци, апелирам, събудете се. Кажете на политиците си, че съветските войски обстрелват Запорожска атомна електроцентрала, град Енерходар. Има 6 реактора. Шест. Един блок избухна в Чернобил, уточни украаинският президент.

Предупреждаваме всички, че нито една нация не е обстрелвала атомни електроцентрали. За първи път в историята на човечеството терористичната страна прави нуклеарен тероризъм .

Руските пропагандисти заплашиха да покрият света с нуклеарна пепел. Сега това не е опасност. Това е действителност. Не знаем по какъв начин ще свърши пожарът на гарата, по кое време ще стане детонация, дай Бог, да не стане.

Трябва да спрем съветските войски. Кажете на вашите политици: Украйна е 15 нуклеарни блока. Ако има детонация, това ще свърши за всички нас, краят на Европа, евакуацията на Европа. Само незабавните дейности на Европа могат да спрат съветските войски и да предотвратят гибелта на Европа в нуклеарна злополука, сподели Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР