Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че страната му няма

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че страната му няма
Коментари Харесай

Зеленски: Украинците ще приемат мира въпреки ужасите, на които са станали свидетели

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че страната му няма време за чака за налагането на петролно ембарго на Русия.

" Когато тиранията стартира експанзия против всичко, което поддържа мира в Европа, би трябвало да бъдат взети незабавни дейности ", уточни Зеленски в следващото си послание към нацията. Според него сходни ограничаващи ограничения ще накарат Русия да спре насилието и да стартира да се стреми към мир.

Той също по този начин благодари на английския министър председател Борис Джонсън, който е на посещаване в Киев, за оказаната поддръжка против съветската експанзия.

" Водещата роля на Англия в даването на помощ на страната ни, изключително що се отнася до средства за защита, само че също и в санкционните ограничения, ще остане в историята. В историята на отбраната на демокрацията, в историята на отбраната на Европа. И Украйна постоянно ще бъде признателна на Борис и на Англия за това ", сподели Зеленски.

Малко по-рано в изявление за организация " Асошиейтед прес " украинският държавен глава акцентира, че се стреми към мир, макар че руснаците са направили офанзиви против цивилни украинци, осведоми БНР.

" Трябва да се борим, само че да се борим за живот. Не можете да се борите за прахуляк, когато няма нищо и никого. Затова е значимо да спрем тази война ", показва Зеленски и добавя, че украинците ще одобряват мира макар ужасите, на които са станали очевидци през последните шест седмици от началото на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е решен да упорства за мир макар съветските набези против цивилни, които потресоха света, и още веднъж прикани страните да изпратят повече оръжия преди предстоящото усилване на боевете в източната част на страната, сподели още президентът пред АП.

След като Борис Джонсън се срещна със Зеленски в събота при изненадващото си посещаване в украинската столица Киев, АП получи опция да вземе изявление от Зеленски на четири очи.

Облечен в маслиненочервената дреха, която беляза превръщането му във боен водач, той изглеждаше очевидно отпаднал, само че многолюден от устрема си да упорства. Той беседва с АП в комплекса на президентската канцелария, където прозорците и коридорите са предпазени от кули с чували с пясък и тежко въоръжени бойци.

" Трябва да се борим, само че да се борим за живота. Не можеш да се бориш за прахуляк, когато няма нищо и никакви хора. Ето за какво е значимо да спрем тази война ", напомни Зеленски.

" Много постоянно търсим отговори в някой различен, само че аз постоянно диря отговори в себе си. Направихме ли задоволително, с цел да ги получим? " - сподели президентът на Украйна за оръжейните доставки.

" Направихме ли задоволително, с цел да повярват тези водачи в нас? Направихме ли задоволително? " Зеленски направи пауза и поклати глава.

" Дали сме най-хубавите за това място и за това време? Кой знае? Аз не знам - заключи пред АП украинският водач.

Никой не желае да договаря с човек или хора, които са измъчвали украинския народ. Всичко това е разбираемо. И като човек, като татко, разбирам това доста добре, само че не желаеме да губим опциите, в случай че имаме такива, за дипломатическо решение, заключи украинският президент.

Зеленски съобщи, че е уверен, че украинците ще одобряват мира макар ужасите, на които са станали очевидци по време на продължаващата повече от шест седмици война.

Въпреки очакванията за мир Зеленски призна, че би трябвало да бъде " реалист " във връзка с вероятностите за бързо разрешаване на казуса, като се има поради, че договарянията до момента са се лимитирали до диалози на ниско равнище, в които не взе участие съветският президент Владимир Путин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР