Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща да плати не по-малко

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща да плати не по-малко
Коментари Харесай

Президентът на Украйна обещал 1 млн. долара за ваксина срещу коронавируса

Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде обещание да заплати не по-малко от 1 милион $ на украински учени, които основат лекарство или ваксина против ковид. Това заяви основният хигиеничен доктор на Украйна Виктор Ляшко в изявление пред онлайн изданието Levy Bereg, оповестено на 12 април.

" Ще ви издам загадка. Президентът ме помоли да напиша писма на нашите учени и даде обещание, че в случай че някой изобрети ваксина или лекарство (срещу коронавируса), той ще получи най-малко един милион $ ", споделя Ляшко и прецизира, че не знае от къде ще дойдат парите.

Междувременно полицията в Киев стартира да употребява безпилотни летателни апарати, с цел да търси извършители на карантината.

Националната полиция заяви в неделя, че служителите на реда са направили първото наблюдаване благодарение на дронове над многолюдни обекти предходната събота.

По решение на украинското държавно управление карантината и режимът на изключително състояние се не престават най-малко до 24 април. От 6 април е в действие решение на кабинета за въвеждане на строги ограничаващи ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР