Президентът на Украйна Володимир Зеленски не приема за проява на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски не приема за проява на
Коментари Харесай

Зеленски не вярва на Путин за коледното примирие, Западът също

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не приема за демонстрация на искреност предложението на съветския водач Владимир Путин за преустановяване на огъня в зоната за военните действи по линията на фронта за коледните празници по остарял жанр. Това стана ясно от статус на Зеленски в канала му в Telegram. Нещо повече, той счита, че Русия под предлог за помирение се пробва да прикрие нови стъпки на експанзия. „ Русия няма да може да скрие с прекъсване на огъня подготовката си за нова вълна на експанзия против Украйна и Европа “, пише украинският президент. По негово мнение, възползвайки се от прекъсването на огъня, Русия ще ускори позициите си по линията на прикосновение.

Вчера Путин подреди на Министерството на защитата да вкара помирение в зоната на военните дейности. В сходство с инструкцията съветският министър на защитата Сергей Шойгу даде инструкции на съветските военни да прекратят огъня.

По-рано Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, изцяло отхвърли опцията за водене на каквито и да било договаряния с Русия. Западът също излезе с реакции по предлагането на Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР